«Πυρά» Μαρινάκη σε Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος που ήταν χορηγός της Χρυσής Αυγής

«Πυρά» Μαρινάκη σε Κασσελάκη: Μιλάει ο πρόεδρος ενός κόμματος που ήταν χορηγός της Χρυσής Αυγής

Σφοδρές αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος σε συνομιλία με πολίτες ανέφερε ότι οι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να απαντάει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι «αδιανόητο να συνδέει τον πρωθυπουργό με τη δικαιοσύνη»,

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη, σε σχέση με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ τον χαρακτήρισε ως «ο πρόεδρος ενός κόμματος - χορηγός της Χρυσής Αυγής», μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Επί ημερών, λέει, του Μητσοτάκη αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος, αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα του Στέφανου Κασσελάκη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «τεσσεράμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή».

«Το κόμμα αυτό κυρίως με τις πράξεις του έδειξε την πραγματική του διάθεση. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να εισάγει νόμους τους όποιος ψηφίζει η νομοθετική εξουσία. Εμείς δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχουμε ψηφίσει μια σειρά από νομοθετήματα, και στη δεύτερη τετραετία, για τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης. Ο δικαστικός χάρτης για παράδειγμα αποσκοπεί στο να μειωθεί ο χρόνος απονομής της Δικαιοσύνης στο αστικό δίκαιο μέχρι 30%. Όλα αυτά δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

«Δεν εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης»

Αναφορικά με την εισαγγελική έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι δήλωσε ότι «πέρα από τον κίνδυνο της παραγραφής, η διάκριση των εξουσιών μας επιτάσσει να μην εμπλεκόμαστε στα της Δικαιοσύνης. Απλά ως εκτελεστική εξουσία επισημαίνουμε τον κίνδυνο».

«Στις ευρωεκλογές πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα»

Σχετικά με τα διλήμματα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε:

«Ξεκαθαρίζουμε ότι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027. Θεωρώ ότι πρέπει να επαναβεβαιωθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Οι τελευταίες ευρωεκλογές, η αντίστοιχη τελευταία διαδικασία έδωσε 33%. Είναι λογικός αυτός ο πήχης από τον πρωθυπουργό. Μέσα σε 10 μήνες έχουν περάσει πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ