Με νέο lockdown και αυστηρά μέτρα προειδοποιεί ο Πέτσας μετά τα ανεξέλεγκτα πάρτι

Με νέο lockdown και αυστηρά μέτρα προειδοποιεί ο Πέτσας μετά τα ανεξέλεγκτα πάρτι

Στη σημασία της χθεσινής συμφωνίας Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας , σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ σημαντική, είναι η πρώτη που γίνεται με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας που είναι πρόκριμα και για άλλες συμφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την Αγιά Σοφία, ο κ. Πέτσας σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι είναι «ένα τεράστιο ζήτημα που δεν είναι διμερές, είναι παγκόσμιο, γιατί είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» και πως «οποιαδήποτε κίνηση της τουρκικής ηγεσίας θα επιφέρει ένα ψυχικό χάσμα ανάμεσα στην Τουρκία και το χριστιανικό κόσμο».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας, υπογράμμισε ότι «άλλο ζήτημα είναι να είσαι προκλητικός και άλλο να είσαι ισχυρός, διευκρινίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί δύο φορές με την τουρκική ηγεσία και πως οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να ανοιχτοί σε ειδικά σε περιόδους κρίσεως, αλλά πρέπει να το επιθυμεί και η άλλη πλευρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και στις ανησυχητικές εικόνες από τον συνωστισμό σε μπαρ.

«Παρακολουθούμε από την αρχή της άρσης του lockdown, την εξέλιξη της πανδημίας. Η πορεία είναι φυσιολογική. Το «Ρ0» είναι πολύ χαμηλότερο απ’ όταν ήμασταν σε καραντίνα, ανέφερε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι μπορεί να μην χρειάζεται το καθολικό lockdown, αλλά ένας περιορισμός κινήσεων εντός γεωγραφικών ορίων.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και μέτρα που μπορεί να συνδυάζουν τα παραπάνω με περιορισμό της κυκλοφορίας αν χρειαστεί.

Επιπλέον τόνισε ότι «φτάσαμε ως εδώ γιατί δείξαμε ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα. Οι επαγγελματίες του κλάδου εστίασης είναι σύμμαχοί μας στην εικόνα που δείχνει η χώρα μας στο εξωτερικό. Όσον αφορά την πιθανή παρουσίαση κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές από το εξωτερικό, είπε ότι «η στρατηγική που θα εφαρμόσουμε για τα τεστ θα είναι τέτοια ώστε να έχουμε πολύ μεγάλη κάλυψη».

«Από το τέλος Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαΐου έχουν περάσει τρεις μήνες. Τα κρούσματα είναι ακόμη σχετικά περιορισμένα. Χρειάζεται σωστή ιχνηλάτηση στο εσωτερικό και δειγματοληψία από τους επισκέπτες του εξωτερικού», είπε και πρόσθεσε ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν 259 έλεγχοι σε καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει επιπλέον μέτρα και μετά τις 15 Ιουνίου για τον τουρισμό και για όλη την οικονομία, «ώστε να παραμείνει στη θέση του ο κάθε εργαζόμενος και να έχουμε δυναμική επανεκκίνηση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS