Μενδώνη για την έφοδο στο Τζόκερ: Καταδικάζω την ενέργεια - Θα λάβουμε μέτρα

Μενδώνη για την έφοδο στο Τζόκερ: Καταδικάζω την ενέργεια - Θα λάβουμε μέτρα

Διευκρινήσεις έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για τις εφόδους της αστυνομίας το Σαββατοκύριακο σε δύο κινηματογράφους όπου ανήλικοι έβλεπαν την ταινία Τζόκερ.

Η κα. Μενδώνη επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδωσε ποτέ καμία εντολή και περιέγραψε το προφίλ των γυναικών που έκαναν καταγγελία στην αστυνομία καταδικάζοντας απερίφραστα την κίνηση τους.

«Η ενέργεια των δύο υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού ήταν ανοίκεια. Δεν ρώτησαν, ούτε ενημέρωσαν την ιεραρχία του υπουργείου. Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που κινήθηκαν αυτοβούλων και προφανώς χωρίς να έχουν πάρει καμία εντολή» σχολίασε χαρακτηριστικά η κυρία Μενδώνη.

«Δεν ενημέρωσαν κανένα. Υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες είχαν και γι αυτό θα κινηθούν οι διαδικασίες του ποινικού κώδικα. Δεν είναι δυνατόν κανείς να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα επικαλούμενος υπαλληλική ιδιότητα. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία. Όλη η συμπεριφορά τους ήταν υπερβάλλουσα των αρμοδιοτήτων τους. Λειτούργησαν αυθαιρέτως. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που τις οδήγησε να ανεργήσουν έτσι» πρόσθεσε η κυρία Μενδώνη.

Όπως διευκρίνισε η Υπουργός στον Ant1, «οι δύο κυρίες ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού. Είναι μέλη επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμκό πλαίσιο είναι ότι έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους δηλαδή στο γνωμοδοτικό τους ρόλο. Ο έλεγχος δεν σημαίνει καλώ την αστυνομία. Έλεγχος σημαίνει ότι ο αιθουσάρχης έχει την α ή β παράβαση ή συμπεριφορά».

«Καταδικάζω απερίφραστα την κίνησή τους» είπε η κυρία Μενδώνη και ανακοίνωσε ότι «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο των συγκεκριμένων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ