Μητσοτάκης: Δεν στηρίζουμε τις Πρέσπες

Μητσοτάκης: Δεν στηρίζουμε τις Πρέσπες

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ν.Δ. δεν προτίθεται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή ούτε ως αντιπολίτευση ούτε ως κυβέρνηση, αν δεν έχει κυρωθεί μέχρι τότε, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες μέσω της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, κλείνοντας ουσιαστικά το Σκοπιανό. Ταυτόχρονα, άσκησε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση που, όπως είπε, «πανηγυρίζει για τα δεινά που θα φέρει στους Ελληνες», ενώ μίλησε για «κωμικοτραγικό θίασο Τσίπρα - Καμμένου», ο οποίος, επεσήμανε, προσβάλλει «τη συνταγματική τάξη και τη νοημοσύνη των πολιτών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε, ωστόσο, ότι αν η συμφωνία έχει κυρωθεί από τη Βουλή, επί κυβέρνησης Τσίπρα, τότε τα περιθώρια ελιγμών για την κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι εξαιρετικά στενά. Άλλωστε η συμφωνία παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφής της. Γι αυτό η ΝΔ έκανε πρόταση μομφής. Για να αναλάβουν όλοι οι βουλευτές τις ευθύνες τους και ιδιαίτερα οι ΑΝΕΛ που εάν δεν στήριζαν την κυβέρνηση δεν θα μπορούσαν οι Τσίπρας-Κοτζιάς να πάνε στις Πρέσπες να βάλουν την υπογραφή, όπως επισημαίνει η Πειραιώς.

Η θέση του αυτή έχει μεγάλη σημασία καθώς τη διατύπωσε μόλις ένα 24ωρο πριν μεταβεί στο Βερολίνο όπου την Τετάρτη θα έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών Σολτς και Εσωτερικών Ζεεχόφερ. Ο στόχος του είναι να καταδείξει ότι δεν μιλάει άλλη γλώσσα μέσα και άλλη έξω.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε εάν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ψήφιζε τη σημερινή συμφωνία. «Δεν θα ψήφιζε 'μακεδονική εθνότητα' και γλώσσα» κατέληξε. «Μεγάλη του έγνοια δεν ήταν τόσο το όνομα, χωρίς να υποτιμώ τη σημασία του, αλλά τα εργαλεία του αλυτρωτισμού» τόνισε. «Η εκχώρηση αυτή αποτελεί την τελική επιβεβαίωση μιας πολιτικής παλυτρωτισμού που δεν είχε συζητήσει καμία προηγούμενη κυβέρνηση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ