Μητσοτάκης στην Πάτρα: Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους

Μητσοτάκης στην Πάτρα: Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην Πάτρα ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του θέλει αξιολόγηση παντού και για όλους τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα «αξίζει πολύ καλύτερα» από τη σημερινή κυβέρνηση.

Στην ομιλία του στο 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε σε κάθε νέο ελπίδα και αισιοδοξία», προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στα ζητήματα που αφορούν στην Παιδεία, κάνοντας παράλληλα λόγο για πιο αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία.

«Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι η αξιολόγηση δεν θα είναι τιμωρητική ούτε θα συνδέεται με απολύσεις.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις. Χωρίς την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Οταν η οικονομία θα αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται θα αναζητά εργαζόμενους με διαφορετικές δεξιότητες» εξήγησε.

Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονταν από νωρίς στον χώρο του συνεδρίου στην Πάτρα επιφύλασσαν θερμή υποδοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την άφιξή του.

https://www.youtube.com/watch?v=IzCPQxZabs8

https://www.youtube.com/watch?v=FDCfoAI2c1M

Χατζηδάκης: Μιλάμε πια για την γενιά των 360 ευρώ

Οι εργασίες του προσυνεδρίου ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ΝΔ θέλει να μιλήσει για σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και θέλει κάθε συμπολίτης μας και περισσότερο οι νέοι να δουν τον εαυτό τους μέσα στις θέσεις και στο πρόγραμμά μας».

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «τα πράγματα χειροτέρεψαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού μιλάμε πια για την γενιά των 360 ευρώ», προσθέτοντας ότι «η κατάσταση στην εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο». Επίσης, ανέφερε ότι «το όραμα της κυβέρνησης είναι η δεκαετία του '80» και, όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει ρετρό αντίληψη, αφού εμπνέεται από τις ρυθμίσεις που έγιναν το 1982 και το 1983».

Όσον αφορά στο θέμα της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό, είπε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί οι ρυθμοί φυγής των νέων στο εξωτερικό», σημειώνοντας ότι «μόνο με τις επενδύσεις μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επανέλθει η προοπτική». Σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας, ώστε το παιδί μια φτωχής οικογένειας να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με το παιδί μια πλούσιας οικογένειας».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους. Ειδικότερα, 18.036 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας για μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και εξέφρασαν τη γνώμη τους σε θέματα οικονομίας, παιδείας, ασφάλειας, καταπολέμησης της ανεργίας κ.ά.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ