Μητσοτάκης: Eκλογές για να μπει τέλος στο διασυρμό της χώρας

mitsotakis vouli 3Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας “εκλογές τώρα” προκειμένου να σωθεί η χώρα. “Εμείς δεν έχουμε πελατειακές δεσμεύσεις. Αφήσαμε πίσω μας τα λάθη του χθες.

Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους. Με σεβασμό στην υποχρεώση για πλεονάσματα θα εφαρμόσουμε άλλο μίγμα πολιτικής. Με κατηγορήσατε ως νεοφιλελεύθερο εσείς, ο γνήσιος αριστερός που κόβει το αφορολόγητο και πλήττει τους πιο αδύναμους. Δεν είστε αριστερός. Οπορτουνιστής είστε που θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός , ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε πολλά από τα σημεία του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας εξαγγέλλοντας μείωση των φόρων, μείωση της δαπάνης του ασφαλιστικού με δίκαιο τρόπο, προσέλκυση επενδύσεων αλλά και ένα κοινωνικό συμβόλαιο, μια κοινωνική συμφωνία με τον λαό. “Οι νέοι άνθρωποι εισπράττουν παντού αδιέξοδα. Σας λέμε ότι δεν μπορεί αυτό να είναι το μέλλον της πατρίδας μας. Ναι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει άλλη πρόταση, υπάρχει ελπίδα. Ο δρόμος που τους καλούμε να βαδίσουμε δεν είναι εύκολος. Θα βασίζεται όμως στην αλήθεια, στην ειλικρίνεια και στην ευθυκρισία. Αυτή είναι η συμφωνία αλήθειας που προτείνουμε στον λαό. ΜΙα συμφωνία που αντιμετωπίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η χώρα πρέπει να παράξει πλούτο” είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος δεν δίστασε να ρίξει ευθύνη στους δανειστές γιατί αποδέχονται τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη στο ψέμα και την ανυποληψία και πως το σκίσμο των Μνημονίων ήξταν η πιο χυδαία εξαπάτηση του λαού. “Ας τελειώνουμε μια και καλή με την πιο επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Θα ήμουν ασυγχώρητος αν δεν έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για εκλογές. Ο λαός γνωρίζοντας την αλήθεια θα αποφασίσει. Εκλογές για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση με δικο της σχέδιο. Εκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα. Έχουν κόστος οι εκλογές αλλά είναι πολύ μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής σας στην εξουσία. Δεν αργεί η ώρα που θα εγκαταλείψετε την εξουσία. Το μόνο καλό είναι ότι επιτέλους θα έχουν γκρεμιστεί όλοι οι μύθοι του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Και μαζί και ο μύθος της Αριστεράς στην εξουσία. Ο ρόλος της επόμενης κυβέρνησης δεν θα είναι διαχειριστικός . Χρέος μας η συνολική ανόρθωση της χώρας.Μαζί με όλους τους Έλληνες θα κάνουμε την Ελλάδα αυτό που της αξίζει” είπε και πρόσθεσε: Είστε κατά συρροή ψεύτης. Δεν σας πιστεύει κανένας ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δύο αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον Μαρκ Τουέην και τον Αρκά. “Σύμφωνα με τον Μάρκ Τουέην υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές. Έτσι είχε πει ο μεγάλος συγγραφέας. Αν σας είχε γνωρίσει θα έλεγε ότι υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο Τσίπρας” είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης ενώ επικαλέστηκε και πρόσφατο σκίτσο του Αρκά σύμφωνα με το οποίο "Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή, η οποία δεν θα ερχόταν αν δεν κυβερνούσε”: ”Εσείς δεν είστε ικανός ούτε αυτή την καταστροφή να αποτρέψετε” που ο ίδιος προκαλείτε” συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά λέγοντας ότι τον Δεκέμβριο του 2014 δεν υπήρχε η παραμικρή ανάγκη για περικοπή κύριων συντάξεων και πως τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα είναι το κόστος της ανικανότητας και της εμμονής της κυβέρνησης σε ιδεοληψίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ