Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 159 ψήφους το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 159 ψήφους το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Με 159 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ.

Επί της αρχής ψήφισαν «ναι» 159 βουλευτές. «Οχι» ψήφισαν 129 βουλευτές και «παρών» 11 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές. 

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία. 

Νωρίτερα, έντονη αντιπαράθεση επικράτησε στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το νομοσχέδιο, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να ασκεί κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «κανείς δεν έχει καταλάβει τι είναι το σκανδιναβικό μοντέλο, αυτό που λέτε είναι σκανδιναβικό σταυρόλεξο». «Δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε, κύριε Ανδρουλάκη, από τις πιρουέτες σας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «απομίμηση μεταρρύθμισης που δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στα μεγάλα προβλήματα».

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ανέφερε πως «τα κάνετε όλα αυτά για να κερδοφορήσουν κάποιοι κολλητοί σας, κάποια fund».

Κ. Πιερρακάκης: Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σε δική του παρέμβαση, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, άσκησε κριτική στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εκφράστηκε κατά του νομοσχεδίου, λέγοντας: «Θέλω να μοιραστώ με το σώμα την ανακούφισή μου. Διότι εάν θα έχει τη μοίρα της προηγούμενης δημόσιας τοποθετήσης πριν από το συνέδριό σας, ούριος άνεμος στα πανιά μας», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ρώτησε εάν συνταγματολόγοι όπως οι Βενιζέλος, Αλιβιζάτος και Μανιτάκης δεν είναι «σύννομοι», ενώ, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον υπουργό Παιδείας της κυβέρνησής του, Κώστα Γαβρόγλου, που είχε καταθέσει διάταξη για την αναγνώριση πτυχίων διεθνών οργανισμών στη χώρα μας.

 Ο υπουργός Παιδείας έκλεισε την παρέμβασή του, με μία προσωπική αναφορά: «Επειδή ακούστηκαν κάποια πράγματα από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ περί γενιτσάρων, και του σουλτάνου Ορχάν, να πω ότι η πάγια πρακτική των σουλτάνων είναι η πειθαρχία. Και η άσκηση κομματικής πειθαρχίας από μεριάς συγκεκριμένου κόμματος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, για να μπορέσει να συγκρατήσει την εσωτερική του διαφωνία, και τη διαφωνία που υπάρχει σε επίπεδο στελεχών του σήμερα είναι η χαρακτηριστικότερη όλων».
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ