Μητσοτάκης από υπ. Υγείας: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις -Ακόμη και σήμερα ΠΝΠ

Μητσοτάκης από υπ. Υγείας: Ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις -Ακόμη και σήμερα ΠΝΠ

Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου άμεσα, ακόμη και σήμερα, για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένες δυνάμεις από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις προχωράει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από το υπουργείο Υγείας.

«Έχουμε αναλάβει όλοι μαζί την ευθύνη να αποκτήσει η χώρα ένα ΕΣΥ αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών» τόνισε και υπογράμμισε ότι «έχουμε έναν εξαιρετικά αναλυτικό οδηγό για όσα θέλουμε να κάνουμε, για να κάνουμε προσλήψεις και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, να το αναμορφώσουμε ριζικά».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η ΠΝΠ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπ. Υγείας να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο δυναμικό της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων για να καλυφθούν άμεσα τα κενά στη στελέχωση των ασθενοφόρων.

Την ίδια ώρα, σημείωσε επίσης ότι θα υπάρξει μόνιμη παρέμβαση για το ΕΚΑΒ, μέσα στους επόμενους μήνες, όπως έχει ήδη δεσμευτεί. «Οι πολίτες θα δουν σημαντική διαφορά στην ταχύτητα και στην ποιότητα στην ανταπόκριση των υπηρεσιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δύο ώρες έμεινε στο υπουργείο Υγείας ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός κατά τη δίωρη παραμονή του στο υπουργείο έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην αναπληρώτρια Ειρήνη Αγαπηδάκη, στον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, αλλά και στον έτερο υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο πρωθυπουργός, στόχος της δεύτερης 4ετίας της κυβέρνησης θα είναι η πλήρης αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Τόνισε, επίσης, ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να δουν άμεσα το έργο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το στοίχημα της Υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο όπου καταγράφονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας.

«Ο πρωθυπουργός μάς έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας» είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Από τη δική μας πλευρά, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπάρχει δέσμευση να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε σκληρά.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το υπ. Υγείας:

«Είχαμε μια πολύ παραγωγική πρώτη σύσκεψη με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Να ευχηθώ και εδώ, σε έναν χώρο ο οποίος και εμένα μου είναι -πρέπει να σας πω- αρκετά οικείος, καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Έχουμε αναλάβει όλοι μαζί ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα: η χώρα να αποκτήσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών. Έχουμε έναν εξαιρετικά αναλυτικό και λεπτομερή προγραμματισμό για τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε, οι οποίες έχουν περιγραφεί και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ανάγκη να προσθέσουμε τακτικές προσλήψεις στο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και να αναμορφώσουμε ριζικά υποδομές υγείας.

Συζητήσαμε για την ταχύτητα με την οποία υλοποιούνται, ήδη, δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης σχετικά με τα νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών -και τα νέα κέντρα υγείας- τα οποία θα αρχίσουν σύντομα να παραδίδονται στα νοσοκομεία και να μπορούν πραγματικά οι πολίτες να βλέπουν ότι υπάρχει μια διαφορά στην καθημερινότητά τους.

Όμως, συζητήσαμε και την αντιμετώπιση κατεπειγόντων θεμάτων, όπως το ζήτημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, όπου πήραμε την απόφαση από κοινού, αποδέχτηκα την εισήγηση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουμε άμεσα -και σήμερα κατά πάσα πιθανότητα- στην έκδοση μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως είχαμε δεσμευτεί, η οποία θέτει στη δυνατότητα του υπουργείου Υγείας, μέσω του ΕΚΑΒ, την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι ώστε άμεσα, εντός του καλοκαιριού, να καλύψουμε ανάγκες στελέχωσης των ασθενοφόρων μας, ώστε να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε τους τελευταίους μήνες.

Προφανώς, αυτό δεν είναι υποκατάστατο για τη μόνιμη παρέμβαση την οποία πρέπει να κάνουμε στο ΕΚΑΒ, για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Συζητήσαμε ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδέες τις οποίες κατέθεσε το υπουργείο, που θα μπορούμε, πιστεύω, πολύ σύντομα να τις υλοποιήσουμε και οι πολίτες εντός των επόμενων μηνών και όχι των επομένων ετών να δουν ήδη μια σημαντική διαφορά στην ταχύτητα, αλλά και στην ποιότητα, απόκρισης των υπηρεσιών οι οποίες έχουν να κάνουν με την άμεση βοήθεια.

Συζητήσαμε προφανώς και θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια υγεία, την πρόληψη, την ψυχική υγεία, η οποία για εμάς αποτελεί μια κεντρική προτεραιότητα, εξ ου και παραμένει ως διακριτό χαρτοφυλάκιο στο υπουργείο Υγείας.

Θα έχουμε την ευκαιρία, στις προγραμματικές δηλώσεις, ο υπουργός και η ηγεσία του υπουργείου να τοποθετηθούν πολύ πιο αναλυτικά. Θέλω να επαναλάβω μόνο ότι και εγώ προσωπικά, όπως έχουμε συζητήσει, θα παρακολουθώ σε τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδο την οποία θα επιτυγχάνουμε. Το ξαναλέω: είναι ένα στοίχημα για όλους μας, όλοι μαζί θα το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, γιατί οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη δημόσια υγεία και θα την έχουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ