Μητσοτάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί όρους που παραπέμπουν σε μνημόνια

Μητσοτάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί όρους που παραπέμπουν σε μνημόνια

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυστηρούς όρους, που να παραπέμπουν σε μνημόνια, προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκαθαρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, σχολιάζοντας τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι «οι Έλληνες έχουν πλέον ωριμάσει και επιθυμούν να προωθήσουν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι η εξαμηνιαία αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων, της Κομισιόν, είναι αρκετή. «Δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητοι οι όποιοι πρόσθετοι αυστηροί όροι» αναφέρει και υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «πολιτικά απαράδεκτο» για τις χώρες του Νότου.

 

Μητσοτάκης: Οι τουρίστες θα αναδείξουν την Ελλάδα σε κορυφαία επιλογή

Οι Financial Times κάνουν λόγο για μια χώρα που βρέθηκε ένα βήμα πριν την κατάρρευση πριν από πέντε χρόνια και σήμερα, εκπλήσσοντας πολλούς, αντιμετώπισε θετικά την πανδημία του κοροναϊού. «Ηταν προφανές σε εμένα κάποια στιγμή ότι θα πρέπει να περάσουμε σε πλήρες lockdown. Και η πολιτική απόφαση θα ήταν καλύτερα να ληφθεί νωρίτερα, παρά όταν θα ήταν αργά», αναφέρει σχετικά ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος ένα μικρό ποσοστό των 33 εκατομμυρίων επισκεπτών που υποδέχθηκε πέρσι εκφράζοντας, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι οι τουρίστες θα αναδείξουν την Ελλάδα σε «κορυφαία επιλογή», κατανοώντας πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι. Κάνει, μάλιστα, ειδική αναφορά στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, την αύξηση της διαγνωστικής ικανότητας στα μικρότερα νησιά και στον διπλασιασμό των κλινών στις ΜΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στον προβληματισμό που εκφράζουν οι Financial Times αναφορικά με την μεγάλη εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από την τουριστική βιομηχανία κάνοντας λόγο για για «πολύ επιθετική μεταρρυθμιστική ατζέντα», εστιάζοντας στην πράσινη μετάβαση, την ψηφιακή μετάβαση και στην ενθάρρυνση επενδύσεων, εν μέρει μέσω ιδιωτικοποιήσεων.

«Η πανδημία συνέβαλε στη διάψευση όλων όσοι πίστευαν ότι υπάρχουν εύκολες και απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, και εκείνων που θέλουν πάντα να καθιστούν άλλους υπόλογους για τις δικές τους αδυναμίες», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης, καταλήγοντας: «Αυτό δεν λειτουργεί όταν πρέπει να σώζεις ζωές σε καθημερινή βάση και θεωρώ πως οι πολίτες το αντιλαμβάνονται πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS