Συνάντηση Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή - Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας

Συνάντηση Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή - Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας

Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εξέφρασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την 20λεπτη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ως φρικιαστική την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και τόνισε πως η Ελλάδα εργάζεται στο να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αμάχους.

«Μετά το κλείσιμο των εκλογικών κύκλων η προσοχή μας στρέφεται και πάλι στην τρέχουσα επικαιρότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κ. Σακελλαροπούλου. «Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ σε δύο μέρες στο Κάιρο και να επαναλάβω τις θέσεις μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, γι' αυτή την κλιμάκωση της σύγκρουσης που έχει ως πρώτα θύματα αμάχους και από τις δύο πλευρές, μετά και τη φρικιαστική επίθεση στο Ισραήλ από τη Χαμάς», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Σε όλες τις διεθνείς επαφές έχω επισημάνει το αναφαίρετο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και την απόλυτη προστασία της ανθρώπινης ζωής στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «πρέπει να εξασφαλιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από την Αίγυπτο».

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας

«Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Αιγύπτου», πρόσθεσε και τόνισε ότι «θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ σε δύο μέρες στο Κάιρο και να επαναλάβω τις θέσεις μας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει διεκδικήσει και έχει κερδίσει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας. Τιμούμε τις στρατηγικές μας συμμαχίες αλλά από την άλλη είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές όλων».

Επίσης υποστήριξε πως «επιθυμούμε την αποκλιμάκωση της έντασης. Στα εγχώρια ζητήματα η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα. Είχαμε Υπουργικό Συμβούλιο και κλείσαμε μέτωπα από το παρελθόν αλλά και αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και δίνουμε έμφαση στη λειτουργία του κράτους. Ανακοινώσαμε μια επιτροπή τεχνητής νοημοσύνης με πρόεδρο τον Κωνταντίνο Δασκαλάκη που θα συμβουλεύει την κυβέρνηση στο ανώτατο επίπεδο. Πρέπει να διαχειριστούμε τις απειλές με ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά και το πώς θα αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο».

Από εκεί και πέρα, για τα εσωτερικά, ο πρωθυπουργός μετέφερε στην Πρόεδρο ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί και επιμένει στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα, λύνοντας εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν. Η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει νέους ορίζοντες αλλά και μια σειρά από απειλές. Να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικά σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό».

Η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε με θερμά λόγια για τον επικεφαλής της επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη, τον καθηγητή κ. Δασκαλάκη, και υπογράμμισε ότι ειναι σημαντικό να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως γίνεται και στην Ευρώπη.

Σακελλαροπούλου: Σημαντικός ο ρόλος της χώρας μας στην ειρηνευτική προσπάθεια

Από τη μεριά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού συνεχάρη όσους εξελέγησαν, είπε προς τον πρωθυπουργό πως «η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Το ανθρωπιστικό κομμάτι προηγείται. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία και με την ιδεολογία. Το πιο σημαντικό είναι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην ειρηνευτική προσπάθεια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ