Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς πρόβλημα

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς πρόβλημα

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά, θα επιτύχουμε τους στόχους δίχως πρόβλημα»,δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Bloomberg.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα έρθει η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, υπογραμμίζοντας πως «η επενδυτική βαθμίδα βοηθά στο κόστος δανεισμού μας», και προσέθεσε:

«Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι πάμε πολύ καλύτερα απ' ό,τι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και νομίζω ότι θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. H ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως η χώρα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως ένα πιο φιλικό σχήμα ενεργειακής μετάβασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι ταυτόχρονα σημείο εισόδου του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Ουκρανία εξυπηρετείται μέσω της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο γεγονός πως «η χώρα έχει διασφαλίσει τους δημοσιονομικούς στόχους, χωρίς να θυσιάσει την ανάπτυξη».

Τουρισμός και Κλιματική Αλλαγή

Επιπλέον, ο πρωθυπουργος στάθηκε στον στόχο που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για επέκταση της τουριστικής σεζόν, αλλά και στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που ενδεχομένως να επιφέρει η κλιματική κρίση στον τουρισμό της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν συμφωνώ, ο κόσμος συνεχίζει να εκτιμά την Ελλάδα και την καυτή Μεσόγειο. Αποτελεί ευκαιρία να επεκτείνουμε την τουριστική μας σεζόν και ήταν πάντα μέρος της ατζέντας μας. Θα επιλέγουν άλλους μήνες να έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα».

«Η κλιμματική αλλαγή είναι εδώ και θα μείνει», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «πάντα είχαμε πυρκαγιές στη Μεσόγειο και θα πρέπει να εστιάσουμε πλέον στην προσαρμογή για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Στην Ελλάδα κάναμε πρόοδο αυτό το καλοκαίρι στη διαχείριση, με την εκκένωση περιοχών και τη διάσωση ανθρώπων».

Όσον αφορά το ενεργειακό ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα είναι μία από τις 10 πρώτες χώρες ανεώσιμης ενέργειας. Παίζει σημαντικό ρόλο ως σημείο εισόδου του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και στην Ουκρανία».

Τι είπε για το μεταναστευτικό

Σε ερώτηση σχετικά με τους στόχους της Ελλάδας για το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «θα είμαστε σκληροί με τους διακινητές», όμως η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικό δυναμικό και ειδικότερα στην πρωτογενή παραγωγή και πρέπει να προσφέρουμε νόμιμους τρόπους για όσους θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη και να βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ