Mητσοτάκης-Τσίπρας: H πρώτη σύγκρουση σήμερα στη Βουλή

mitsotakis kyriakos 4

Για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην Βουλή θα έρθουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή με την νέα του ιδιότητα και αναμένεται να δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής. Η συζήτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα διεξαχθεί στον απόηχο της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε την περασμένη Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του real.gr, o Kυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δυο σκέλη θα έχει η αντιπολιτευτική τακτική πρώτον τη σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και δεύτερον θα σταθεί και στα λάθη, παραλείψεις που έγιναν στο παρελθόν στο συγκεκριμένο θέμα.

 «Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας» τόνιζαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου του κόμματος.

Παράλληλα, θα κατηγορήσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας την πολιτική που ακολούθησε «καταστροφική για τον τόπο», καθώς στοίχισε 1,8 δισ. ευρώ και είναι ο λόγος που η κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές στις συντάξεις και ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Θα κλείσει την πόρτα της συναίνεσης για το επίμαχο ζήτημα, υπενθυμίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα την στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπου δεν ψήφισε καμία μεταρρύθμιση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις δύο βασικές παρεμβάσεις που έγιναν επί υπουργίας Δημήτρη Σιούφα, αλλά και από την Φάνη Πάλλη Πετραλιά με τη δραστική μείωση και ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Ωστόσο και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν πρόκειται να αναφερθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά θα περιγράψει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Στην Συγγρού εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την προ ημερησίας συζήτηση με στόχο την πόλωση του πολιτικού κλίματος, κάτι που φάνηκε και στην ομιλία του την Κυριακή. Γι' αυτό τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση δεχθεί. Στόχος του είναι να αποφύγει τον λαϊκισμό, αλλά όπως σημειώνουν συνεργάτες του, όλα θα εξαρτηθούν από την στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ