Μοσκοβισί αδειάζει κυβέρνηση για συντάξεις: Οι δεσμεύσεις να τηρηθούν

Μοσκοβισί αδειάζει κυβέρνηση για συντάξεις: Οι δεσμεύσεις να τηρηθούν

Την ξεκάθαρη στάση της Κομισιόν πως «όλα τα μέτρα» που έχουν ψηφιστεί από την Ελλάδα πρέπει «να εφαρμοστούν» έδειξε ο Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση για αν μπορεί να αναθεωρηθούν οι περικοπές στις συντάξεις.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup της Πέμπτης, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Π.Μοσκοβισί κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το εάν, όπως ανέφεραν υπουργοί στην Αθήνα, υπάρχει «περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης» στο κόψιμο των συντάξεων.

Ο Μοσκοβισί απάντησε ως εξής: «Όπως είπα και προηγουμένως, η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) είναι άλλη μία απόδειξη πως οι ελληνικές αρχές τηρούν τις δεσμεύσεις τους».

«Τώρα πρέπει να τις τηρήσουν. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να δείξουν ότι θέλουν να κάνουν το καθήκον τους. Και για αυτό οι δεσμεύσεις, όλες οι δεσμεύσεις, πρέπει να τηρούνται» είπε ο Μοσκοβισί, περνώντας σε επόμενη ερώτηση. 

«Αισιοδοξία για συμφωνία» - Ερωτηματικό για ΔΝΤ
Στις δηλώσεις τους μετά το Eurogroup, οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν πως «προτεραιότητα» είναι στο Eurogroup του Ιουνίου να αποφασιστούν όλα τα επιμέρους ζητήματα για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο Μ. Σεντένο υπογράμμισε ότι υπάρχει «δέσμευση» από όλες τις πλευρές και δήλωσε «αισιόδοξος» ότι αυτό θα επιτευχθεί. Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση επικυρώθηκε η τεχνική συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών για την τέταρτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι όταν υπάρχει «αμοιβαία εμπιστοσύνη» και «κυριότητα των μεταρρυθμίσεων» είναι δυνατή η εύρεση «συμβιβασμών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ