Μπακογιάννη: Αν η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη, ο Ερντογάν θα κάνει πάρτι

Μπακογιάννη: Αν η Ευρώπη δεν είναι ενωμένη, ο Ερντογάν θα κάνει πάρτι

Το προσφυγικό είναι θέμα περίπλοκο και η αντιμετώπισή του απαιτεί διεθνείς συμμαχίες, υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «το προσφυγικό δε θα λυθεί αύριο» προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα περίπλοκο. «Θα έχουμε και τεράστιο αριθμό προσφύγων από την κλιματική αλλαγή» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ αναγνώρισε ότι η Τουρκία επιτελεί ρόλο αναχώματος για το προσφυγικό, υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα ενωμένες και όχι κατά μόνας. «Εάν ο Ερντογάν διαπραγματεύεται με την Ευρώπη των 500 εκατ. τα πράγματα έρχονται σε διαφορετικό επίπεδο από το να διαπραγματεύεται με τη Γερμανία των 80 εκατ. ή τη Γαλλία των 60 εκατ… Τότε θα κάνει πάρτι» προειδοποίησε.

Μπακογιάννη: Δεν υπάρχει λόγος για εθνική ανασφάλεια

Αναφορικά με τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός. «Κανένας εκβιασμός είτε στο εσωτερικό είτε από το εξωτερικό ήταν η βασική αρχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και αυτό ισχύει και για την Ευρώπη» επισήμανε, προσθέτοντας ότι η εξωτερική πολιτική γίνεται με ωμό ρεαλισμό προκειμένου, στο τέλος, να μπορέσεις να υπερασπιστείς τα εθνικά σου συμφέροντα.

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι απέναντι στην Τουρκία, η Ελλάδα διαθέτει συμμαχίας υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για εθνική ανασφάλεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS