ΝΔ: Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν τα ρέστα τους για να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία»

ΝΔ: Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν τα ρέστα τους για να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία»

Σοβαρές αιχμές σε βάρος της κυβέρνησης Τσίπρα άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ ως προς την διαπραγμάτευση που θα κάνει για το σκοπιανό. Δήλωσε ότι δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη.  «Είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε για να κρατήσουν τις καρέκλες της εξουσίας» δήλωσε στη σύσκεψη που είχε με τους τομεάρχες την Τρίτη. «Όπως λέει και ο ελληνικός λαός, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά και πέταξε αυτό το καρφί: «Να μην ξεχνούν αυτοί που θυμήθηκαν όψιμα το Βουκουρέστι ότι, όταν η Κυβέρνηση Καραμανλή διαπραγματευόταν σκληρά, σημερινοί κορυφαίοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν τα ρέστα τους για να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα».  

Η ΝΔ επισημαίνει ότι και σήμερα βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα δέχονταν και το σκέτο «Μακεδονία». Καταγγέλει την κυβέρνηση για μια διαπραγμάτευση εν κρυπτώ. «Τι συζητά ακριβώς;» αναρωτήθηκε. «Τι  διαπραγματεύεται;» Προς το παρόν το μόνο που βλέπει είναι «ένα θέατρο σκιών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του και τον υπουργό Εξωτερικών να λέει, ότι ο κ. Καμμένος δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία μόνο στα ελληνικά». «Λες και μπορούμε να επιβάλουμε στις ξένες χώρες να μιλήσουν τη γλώσσα μας» τόνισε. «Αστεία πράγματα για μια πολύ σοβαρή υπόθεση!»  

Κόκκινες γραμμές  

Η Πειραιώς διαμηνύει ότι δίχως πλήρη γνώση των παραμέτρων, καμία υπεύθυνη τοποθέτηση δεν μπορεί να γίνει από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Τρεις «κόκκινες γραμμές» όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης, μέχρι στο Βουκουρέστι, έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση. Περιλαμβάνουν τις παρακάτω απαράβατες προυποθέσεις:  

-Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.  

-Erga omnes για όλες τις χρήσεις έναντι όλων  

-Αποκήρυξη κάθε έκφρασης ή δράσης αλυτρωτισμού.

Η ΝΔ διευκρινίζει ότι η αποκήρυξη μπορεί να γίνει μόνο μέσω διμερούς συμφωνίας η οποία θα υιοθετηθεί κατόπιν θέση από τον ΟΗΕ.   «Το ελάχιστο το οποίο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.  

 Κομματική πειθαρχία  

Από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση, θα συζητηθεί στα θεσμικά όργανα της ΝΔ.  «Η θέση που θα πάρουμε θα υιοθετηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης. Προανήγγειλε εμέσως πλην σαφώς κομματική πειθαρχία, ώστε να μην σκεφτούν βουλευτές της βόρειας Ελλάδας να ψηφίσουν «κατά συνείδηση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ