«Δεν γνωρίζω, δεν είδα»: «Σαράφης» και «Κελέση» κατέθεσαν για τη σκευωρία της Novartis

«Δεν γνωρίζω, δεν είδα»: «Σαράφης» και «Κελέση» κατέθεσαν για τη σκευωρία της Novartis

Με ρητορική «δε γνωρίζω, δεν απαντώ» εμφανίστηκαν τόσο ο «Μάξιμος Σαράφης» όσο και η «Κατερίνα Κελέση» κατέθεσαν στο ειδικό κλιμάκιο των βουλευτών της Προανακριτικής Επιτροπής στη ΓΑΔΑ.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η «Αικατερίνη Κελέση» εμφανίστηκε αμήχανη, αλλά και απρόθυμη στο να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών, αλλά και να συνεργαστεί με την Προανακριτική Επιτροπή ισχυριζόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες η μάρτυρας δήλωσε κατά την έναρξη της κατάθεσής της ότι αρνείται να συνεργαστεί με τα μέλη της προανακριτικής επειδή δεν γνωρίζει τίποτα για τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Αρνούμαι να καταθέσω οτιδήποτε άλλο γιατί δεν αφορά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου» φερεται να απαντά στις ερωτήσεις βουλευτών. Πάντως σε ερώτηση βουλευτή εάν γνωρίζει πολιτικούς είπε: «δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω». Στις καταθέσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς, η «Αικατερίνη Κελέση» είχε καταγγείλει χρηματισμό επτά πολιτικών προσώπων. Ωστόσο για τους πέντε εξ αυτών, οι φάκελοι έχουν ήδη μπει στο αρχείο.

Σήμερα πάντως υποστηρίζει δεν γνωρίζει τίποτα πολιτικά πρόσωπα. Σημείωσε δε ότι οι καταθέσεις της δόθηκαν αυτοβούλως και ότι κανείς δεν την πίεσε να πει όσα είπε.

Από τη δική του πλευρά, ο «Μάξιμος Σαράφης» υποστήριξε κατά τη χθεσινή ημέρα ότι «δεν γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα - όλα όσα έλεγα πιθανολογήσεις». Υπό τον κίνδυνο να μην αποφύγει την κατ' αντιπαράσταση εξέταση με άλλους μάρτυρες, που έχουν καταθέσει επωνύμως στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο «Μάξιμος Σαράφης», υποχρεώθηκε να πάρει πίσω τις αναφορές του, που οδήγησαν στα μανταλάκια δέκα πολιτικά πρόσωπα, δηλώνοτας πως δεν διαθέτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό.

Επιπλέον, αναφέρει συγκεκριμένα οτι για τον Μανιαδακη ο ίδιος κατέθεσε ηδη από τις αρχές Γενάρη ότι είχε εμπλοκή αλλά πως η Τουλουπάκη δεν το κατέγραψε ως γεγονός γιατι είπε του Σαράφη οτι «δεν ήθελε να τον εμπλέξει». Από τον Ιανουάριο του 2018 είχα πει στην Τουλουπάκη για τον Μανιαδάκη αλλά μου είπε «άστον για μετά».

Για τον Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισε πως «δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι ...πιθανολόγηση». Το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI είπε ότι είναι ανακριβές ενώ δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’αντιπαράσταση. Τέλος, εξαίρεσε από την όλη υπόθεση τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι «Σαράφη»

Αποκαλυπτικοί ήταν οι διάλογοι που είχε ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» με τους βουλευτές της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, Σπύρο Λάππα και Βασίλη Κεγκέρογλου απαντώντας σε ερωτήσεις που του έκαναν για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη καθώς επίσης και για τον βουκλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο.

Διαβάστε τους αναλυτικά τους επίμαχους διαλόγους:

Σπ. Λάππας: Έφταναν χρήματα στον Άδωνι Γεωργιάδη; Το λέτε αυτό στην κατάθεσή σας.

Μ. Σαράφης: Και για τον Λοβέρδο και για τον Γεωργιάδη είπα ότι πιθανολογώ. Δεν ξέρω αν έφταναν. Αυτό είπα και στην κ. Τουλουπάκη.

Γ. Μπούγας: Στην κατάθεσή σας είχατε συνδέσει τον κ. Λιντζέρη με τον κ. Βενιζέλο. Τώρα τον συνδέετε με άλλα πρόσωπα. Τότε λέγατε ότι ήταν «ταμίας» του Βενιζέλου.

Μ. Σαράφης: Εμένα ρωτάτε;

Γ. Μπούγας: Ε, ναι. Εσάς. Ποιον να ρωτήσω.

Μ. Σαράφης: Κοιτάξτε στην αγορά κυκλοφορούσε αυτή η φήμη. Εγώ τη φήμη είπα. Τα άλλα είναι θέμα της Εισαγγελέως.

Β. Κεγκέρογλου: Κατάλαβα καλά ότι είπατε σήμερα πως δεν γνωρίζετε κανέναν Έλληνα πολιτικό στον οποίο κατέληξαν χρήματα;

Μ. Σαράφης: Το καταλάβατε πολύ καλά.

Β. Κεγκέρογλου: Να δούμε τι ξέρετε για το Gilenya;

Μ. Σαράφης: Ήταν νέο φάρμακο.

Β. Κεγκέρογλου: Μήπως ήταν νέο μέθοδος; Τι γινόταν πριν;

Μ. Σαράφης: Πριν χρειαζόταν εισαγωγή σε νοσοκομείο για τον ασθενή και 1 ή 2 διανυκτερεύσεις.

Β. Κεγκέρογλου: Άρα δεν είναι νέο φάρμακο.

Μ. Σαράφης: Σωστά. Ήταν νέα μέθοδος.

Σε άλλο σημείο αναιρεί όσα είχε πει: «Ξέρω ότι ο Ν. Μανιαδάκης έπαιρνε χρήματα αλλά δεν ξέρω αν τα πήρε ο Λοβέρδος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS