Ο «Σουλτάνος» Ερντογάν έριξε τις «βόμβες» του στην Ελλάδα και αποχώρησε

Ο «Σουλτάνος» Ερντογάν έριξε τις «βόμβες» του στην Ελλάδα και αποχώρησε

Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε πρωτοφανή απρέπεια προς τους Έλληνες αξιωματούχους και μεγάλη προκλητικότητα μιλώντας επί ελληνικού εδάφους για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και πολλών ευρωπαίων αξιωματούχων που τον «άδειασαν» κυριολεκτικά.

Ανάλογη προκλητικότητα έδειξε και στην επίσκεψή του στην Κομοτηνή, στην οποία ωστόσο απέφυγε να προκαλέσει κάποιο θερμό επεισόδιο, αλλά δεν έλειψαν οι προκλήσεις.

Η επίσκεψη αυτή έδωσε το δικαίωμα στον Τούρκο πρόεδρο να θέσει τη δική του ατζέντα, αλλά αυτή τη φορά δεν το έκανε από τη χώρα του, αλλά μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, μέσα στο Μαξίμου και σε μία πόλη της Θράκης.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαψεύδει το μίνι διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στον Ερντογάν και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο μειονοτικό σχολείο, είναι χαρακτηριστικό ωστόσο πως παρέμεινε και στην Κομοτηνή προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη της επίσκεψης του Ερντογάν δείχνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο πως η κυβέρνηση δεν είχε σχεδιάσει καθόλου σωστή το συγκεκριμένο γεγονός, δίνοντας την ευκαιρία στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προβάλει παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις… κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ