Ο Τσίπρας ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Eurogroup

tsipras paylopoulos 4Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Αλ. Τσίπρας είπε χαριτολογώντας στον Προκόπη Παυλόπουλο: «Συνήθως, όταν έρχομαι βράδυ κύριε πρόεδρε, δεν έρχομαι για καλά νέα. Τώρα όμως έρχομαι για καλά».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «έχουμε θετική εξέλιξη για την χώρα, ουσιαστικά κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα στη βάση των προτάσεων της ελληνικής πλευράς».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ημερομηνία σημαντικών αποφάσεων την 24η Μαΐου, όταν και θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει μία «πολύ θετική απόφαση» για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε και στο θέμα το χρέους, τονίζοντας ότι ξεκίνησε η συζήτηση για έναν οδικό χάρτη σχετικά με την ελάφρυνσή του.

Όπως είπε, θα είναι ένα μήνυμα τόσο για τους επενδυτές, όσο και για τους πολίτες που σήκωσαν το βάρος τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση που κρατά, ενώ επιβεβαίωσε ότι συνομίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για την έκβαση του Eurogroup. Τόνισε δε ότι είναι στη διάθεσή τους για εξειδίκευση, ενημέρωση και ουσιαστικό διάλογο με θετικό πρόσημο.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος στάθηκε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην αλληλεγγύη που καλούνται να επιδείξουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε., υπενθυμίζοντας ότι η 9η Μαΐου είναι η ημέρα της Ευρώπης. Τόνισε δε ότι η Ελλάδα αποδεικνύει πως μένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή της πορεία. Μάλιστα σημείωσε ότι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη «είναι η μόνη αποαση που επικυρώθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ