Μητσοτάκης από Κέρκυρα: Επενδυτική βαθμίδα το 2023 με σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση - Εκπρόσωπος του γκρίζου και της κακομοιριάς ο Τσίπρας

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: Επενδυτική βαθμίδα το 2023 με σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση - Εκπρόσωπος του γκρίζου και της κακομοιριάς ο Τσίπρας

Σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας


Την πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά το Πάσχα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κέρκυρα.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός είπε πως «το Ιόνιο είναι γαλάζιο και θα μείνει γαλάζιο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα: «Δυστυχώς όχι για να γιορτάσει το Πάσχα, αλλά για να ξαναπεί τα μίζερα ψέματά του για μία δήθεν κατεστραμμένη χώρα που τάχα περνά μία από τις πιο φτωχικές γιορτές στην ιστορία της».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς», τονίζοντας ότι «όποιοι υπερασπίζονται ένα αρνητικό παρελθόν συχνά δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν ένα θετικό παρόν».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019, με την πατρίδα μας, όπως είπε, να έχει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η Ελλάδα έχει πια τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και τον κόσμο, τόνισε ο πρωθυπουργός,

«Όλα όσα κάναμε δεν έτυχαν, πέτυχαν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2019 και εκπληρώθηκαν, κάνοντας αναφορές στην οικονομία και το μεταναστευτικό. «Όλες μας οι προεκλογικές δεσμεύσεις τηρήθηκαν στο ακέραιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους και ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι 35% λιγότερος για κάθε πολίτη, ότι γίνονται δωρεάν οι μεταβιβάσεις από τους γονείς στα παιδιά, ότι καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης, ότι εργαζόμενοι και εργοδότες πληρώνουν λιγότερες εισφορές και ότι έχει αποκλιμακωθεί η ανεργία με τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας. Και ύστερα από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις σχεδόν 8%. Και όχι μόνο αυτό, γιατί υπάρχει μια αδικία από το παρελθόν, η διαβόητη προσωπική διαφορά Κατρούγκαλο.

Εμείς δώσαμε σε όσους δεν πήραν αύξηση από 200 έως 300 ευρώ. Και εκείνοι που περιμένουν την επικουρική σύνταξη αποζημιώνονται κάθε μήνα και το θέμα θα λυθεί όπως και το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και από 1η Απριλίου έφτασε τα 780 ευρώ. Το εισόδημα των Ελλήνων τονώθηκε από έναν συνδυασμό μόνιμων φοροελαφρύνσεων και έκτακτων ενισχύσεων γιατί η οικονομία αναπτύσσεται, με το πλεόνασμα να επιστρέφεται στους ευάλωτους. Όλα αυτά δεν έτυχαν πέτυχαν».

Επενδυτική βαθμίδα έως το τέλος 2023

Αναφέρθηκε, επίσης, στην επενδυτική βαθμίδα, λέγοντας ότι «απέχουμε ένα βήμα. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα μπορούν να δανείζονται πιο φθηνά. Δεσμεύομαι ότι εφόσον η χώρα αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση, η χώρα θα αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα έως το τέλος του 2023».

«Εδώ με την ένωση του 1864 συντελέστηκε η πρώτη εδαφική επέκταση της πατρίδας μας. Είναι ένας τόπος που ταυτίζεται με την εθνική πρόοδο. Το μήνυμά σας θα είναι ηχηρό. Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδος», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, μετά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων που προηγήθηκε.

«Το Ιόνιο είναι και θα παραμείνει γαλάζιο. Αν κρίνω από την παρουσία σας, θα γίνεται ολοένα πιο γαλάζιο. Διακρίνω την ορμή όλων των Ελλήνων για να βαδίσουμε μόνο μπροστά. Φαντάζομαι ότι αυτό το μήνυμα θα το πήρε και ο κ. Τσίπρας που πρόσφατα βρέθηκε στο νησί σας. Δυστυχώς, όχι για να γιορτάσει το Πάσχα, αλλά για να ξαναπεί τα μίζερα ψέματά του για μια χώρα που τάχα περνά τις πιο φτωχικές γιορτές. Ενώ όλος ο κόσμος γύρω χαιρόταν σε μια Κέρκυρα πλημμυρισμένη από χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά τα χαμόγελα είναι η καλύτερη απάντηση στον εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019, με την πατρίδα μας, όπως είπε, να έχει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ