Ο Νίκος Χαρδαλιάς αφήνει το υπουργείο Άμυνας και μπαίνει στην «κούρσα» για την Περιφέρεια Αττικής - Σήμερα η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αφήνει το υπουργείο Άμυνας και μπαίνει στην «κούρσα» για την Περιφέρεια Αττικής - Σήμερα η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σήμερα (1/8) θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Χαρδαλιάς -ο οποίος από χθες, 31 Ιουλίου, είναι και επίσημα ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής. Η απόφαση ελήφθη από τον πρωθυπουργό μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Η συνάντησή τους αναμένεται μετά τις 14:00.

Ο κ. Πατούλης αποχώρησε από την «κούρσα» για την Περιφέρεια, με την κυβέρνηση να θεωρεί αυτή του την απόφαση «ώριμη».

Προσωπική επιλογή Μητσοτάκη ο Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού γιατί το «γυαλί είχε ραγίσει» εδώ και μέρες για τη στήριξη της ΝΔ στον Γιώργο Πατούλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Πρόκειται για ένα στέλεχος «γέννημά - θρέμμα» της Νέας Δημοκρατίας και στο Μαξίμου θεωρούν πως διαθέτει χαρακτηριστικά που θα μπορέσουν να αποτελέσουν πολύ χρήσιμα όπλα στην αυτοδιοίκηση.

Υπήρξε για πολλά χρόνια δήμαρχος Βύρωνα - Υμηττού και η θητεία του στην αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία ως «επιτυχημένη», ενώ αναλάβει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και για αυτό τον λόγο στο «γαλάζιο στρατόπεδο», θεωρείται «άνθρωπος των ειδικών αποστολών».

Όπως έχει γνωστοποιήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, άμεσα ο κ. Χαρδαλιάς θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως υφυπουργός Άμυνας για να μπορεί να «τρέξει» την υποψηφιότητά του.

Θετικά είδαν την απόφαση Πατούλη στο Μαξίμου

Λίγο πριν ανακοινώσει την απόσυρσή του, ο κ. Πατούλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κατά την οποία τού εξέφρασε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος. Άλλωστε, στην ανακοίνωσή του λέει πως είναι «στρατιώτης της παράταξης» και θα συνταχθεί με «όποια επιλογή της».

Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Στέλλας Παπαμιχαήλ για το OPEN, χαρακτηρίζουν «πολιτικά ώριμη» και «παραταξιακά ενωτική» τη στάση του κ. Πατούλη. Όπως τονίζουν, «ανταποκρίνεται με ευθύνη στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής συγκυρίας». Τέλος, αναφέρουν ότι το «σημαντικό έργο του στην Περιφέρεια Αττικής θα έχει δυναμική και δημιουργική συνέχεια».

«Κανένα παζάρι» από τη ΝΔ

«Γαλάζια» στελέχη λένε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπήκε σε καμία λογική «παζαριού» με τον κ. Πατούλη. Του εξήγησαν ότι η απόφαση να αναλάβει τα ηνία ο κ. Χαρδαλιάς είναι ειλημμένη και δεν υπήρξε τίποτα, παρασκηνιακά, πέραν αυτού.

Έτσι, όπως φαίνεται, ο κ. Πατούλης κατάλαβε ότι αν κατέβαινε στο «αντάρτικο» απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ ενδεχομένως τα δεδομένα να μην ήταν με το μέρος του, υπό την έννοια ότι πολλοί περιφερειακοί του σύμβουλοι δήλωναν ότι δεν θα τον στηρίξουν σε αυτή τη μάχη και θα πήγαιναν με την επίσημη γραμμή της ΝΔ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ