Ανατροπή: Δεν παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος -«Είμαι μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένω»

Ανατροπή: Δεν παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος -«Είμαι μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένω»

Ανατροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Όθων Ηλιόπουλος διέψευσε τις φήμες ότι παραιτείται από βουλευτής.

Προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε: «Εγώ είμαι βουλευτής μάχιμος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παραμένω».

Σημειώνεται ότι από το πρωί κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο κ. Ηλιόπουλος επρόκειτο να παραιτηθεί ίσως και εντός της ημέρας, λόγω του φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ. Σε μια τέτοια περίπτωση, τη θέση του θα καταλάμβανε η πρώτη επιλαχούσα, Πόπη Τσαπανίδου.

Ο βουλευτής των αποδήμων είχε ήδη προϊδεάσει για την πρόθεσή του αυτή, επικαλούμενος φόρτο εργασίας στις ΗΠΑ και στις πανεπιστημιακές και ερευνητικές του δραστηριότητες.

Στις πληροφορίες πως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρβαρντ φέρεται να ζητεί «αυστηρή στεγανοποίηση» ανάμεσα στους δύο ρόλους που κατέχει, του καθηγητή και του εκπροσώπου κόμματος στην ελληνική Βουλή, ο κ. Ηλιόπουλος (ATTICA TV) είχε πει:

«Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ, επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω, ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι, ακόμη και αν με είχαν πιέσει, εγώ, προσωπικά, παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Ηλιόπουλος: Ποτέ δεν μου ζήτησε ο Κασσελάκης να παραιτηθώ

Ο κ. Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας». Αναφέρθηκε, ωστόσο, στον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχει επωμισθεί, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά:

«Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω, και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στ. Κασσελάκης διέψευσε την είσοδό του στη Βουλή

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διακινηθεί σενάρια ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε να καταλάβει τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου και είχε επικοινωνήσει με τους βουλευτές Επικρατείας, ζητώντας παραιτήσεις.

Το σενάριο διέψευσε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως υποψήφιος με το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην ένατη θέση, και στην περίπτωση που παραιτηθεί ο κ. Ηλιόπουλος θα έπρεπε να ακολουθήσουν άλλες πέντε παραιτήσεις, αντίστοιχων επιλαχόντων. Πρόκειται για τους Πόπη Τσαπανίδου (αποχώρησε με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα), Μιχάλη Καλογήρου (στενό συνεργάτη και σήμερα του Αλέξη Τσίπρα), Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή και Ζωρζέτα Λάλη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ