Παπαδημούλης: H Koμισιόν να εγγυηθεί την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία

papadimoulis740

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημητρης Παπαδημούλης, επικαλούμενος την σφοδρή κριτική που έχουν ασκήσει Διεθνείς οργανώσεις αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, τους κινδύνους που συντρέχουν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα άλλα και το κατά πόσο η Τουρκία μπορεί να εγγυηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα ως εταίρος της ΕΕ, ζητάει από την Κομισιόν πληροφορίες για τον τρόπο που εκείνη “θα εγγυηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες, για την αποφυγή μονομερών παραβιάσεων”.

Παράλληλα, με βάση και την κριτική που ασκείται από την Ύπατη Αρμοστεία όσον αφορά τις χρονοβόρες διαδικασίες αίτησης ασύλου, ο Δημ. Παπαδημούλης ρωτάει την Κομισιόν για το αν μπορεί να εγγυηθεί “ότι κανένας μετανάστης δεν θα προωθηθεί χωρίς την θέλησή του πίσω στην χώρα του, χωρίς πρώτα να του δοθεί η επιλογή της αίτησης ασύλου”.

Τέλος ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει στοιχεία για τον “μέχρι τώρα απολογισμό από την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας σε μετεγκαταστάσεις και κυρίως σε προώθηση προσφύγων στην ΕΕ απο την Τουρκία”.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ