Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική: «Θέλετε να στραγγαλίσετε την αλήθεια»

Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική: «Θέλετε να στραγγαλίσετε την αλήθεια»

Βολές κατά των βουλευτών της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταθέτοντας ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Το μόνο αδίκημα που εντοπίστηκε στην Επιτροπή σας, είναι η ζωοκλοπή: Ράικου, Τσατάνη και λοιποί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Επίσης και το αδίκημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, με τόσες βρωμιές και ακαθαρσίες σε βάρος μου», δήλωσε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγόρησε τους βουλευτές της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής ότι «στραγγαλίζουν την αλήθεια» και ότι «παρανόμως έλαβαν κατάθεση από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή», δεδομένου ότι προσήλθε ως μάρτυρας για υπόθεση άσχετη με αυτή που είχε εντολή από την Ολομέλεια η επιτροπή να ερευνήσει. «Σε αυτή την αίθουσα που βρισκόμαστε σήμερα ήταν η έκθεση του Ρήγα. Είναι συμβολικό. Όπως ο πασάς στραγγάλισε τον Ρήγα, εσείς θέλετε να στραγγαλίσετε την αλήθεια. Αλλά ο Θούριος της αλήθειας θα μείνει. Διάβασα τις διαρροές που κάνατε στον Τύπο. Όταν αναφέρομαι σε Νυρεμβέργη και σε ναζισμό, αισθάνονται στη Ν.Δ. ότι τους απειλώ; Έχουν τη μύγα και μυγιάζονται», δήλωσε, σύμφωνα με τις πηγές ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τη μήνυση Μιωνή, στην οποία εν πολλοίς στηρίζεται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου του, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «όλη η κατάθεση Μιωνή στηρίζεται στο αφήγημα ότι η "σκευωρία" Λαγκάρντ ήταν πρόβα για τη "σκευωρία" Novartis». «Ούτε τον κ. Τσίπρα δεν γνώριζα καν. Και λέει ότι έστησα τη σκευωρία και το ταξίδι στο Παρίσι», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος για όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας και επέμεινε ότι πρέπει να κληθούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί κ.κ. Καλούδης και Ζαγοραίος, διαφορετικά η επιτροπή δείχνει ότι φοβάται την αλήθεια.

Πηγή της Ν.Δ. αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθύνθηκε στους βουλευτές Θανάση Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, λέγοντάς τους ότι «έχουν εκτεθεί» διότι «στηρίζουν, άθελά τους, όπως ελπίζω, την πραγματική συμμορία».

Από την άλλη, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν την εξής εκδοχή για τον τρόπο που απευθύνθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος στους βουλευτές της Ν.Δ.: «Είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπευθύνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του; Κύριε Μαρκόπουλε, αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν τον νόμο; Αυτό είναι απειλή; Επικαλούμαι τα δικαιώματά μου». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε αναφορικά με διαρροές που έγιναν από τη Ν.Δ. και έκαναν λόγο για απειλές σε βάρος βουλευτών: «Διαπίστωσα μια προφανή σπουδή να εμφανιστεί ότι σας απείλησα. Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεών σας;».

Αναφορικά με την εν εξελίξει εισαγωγική κατάθεση του κ. Παπαγγελόπουλου, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν και προσωπική αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στον εισηγητή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη, την οποία αποδίδουν ως εξής: «Ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του μηνυτή μου (Σαμαρά) και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη, γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλένετε τα σκάνδαλά σας; Η εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες. Φιμώνετε τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, φιμώνετε την αλήθεια» είπε και πρόσθεσε πως «το Επιστημονικό Συμβούλιο δεν απαγόρευσε να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μη πολιτικά πρόσωπα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ