Παραδοχή Κουρουμπλή: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» στο έγγραφο του FBI

Παραδοχή Κουρουμπλή: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» στο έγγραφο του FBI

O Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε ότι εκείνος είναι ο «Π.Κ.» που αναφέρει το έγγραφο του FBI. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε πρώτη φορά για την υπόθεση το 2014, όταν ο Μάριος Σαλμάς του είπε ότι οι Αμερικανοί ερευνούν τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να αφήσουμε τη δικαστική έρευνα να ψάξει το θέμα και να μη βιαζόμαστε. «Θεωρώ ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν. Ας μη βιαζόμαστε όμως» είπε χαρακτηριστικά.

«Από αυτή την ιστορία πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα. Τι θα πάρει πίσω η Ελλάδα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και τι θα διεκδικήσει η χώρα μας όσον αφορά στην παραγωγή των φαρμάκων» πρόσθεσε ο υπουργός.

Παράλληλα διέψευσε ότι ο ίδιος είπε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο από τη σύσταση του Κράτους. 

Το θέμα Κουρουμπλή παρεμένει ανοικτό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επιχειρήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία να μπει στο «κάδρο» και ο υπουργός της κυβέρνησης και δεν έχει κλείσει το θέμα. Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο είχε το δικαίωμα, ακόμη και στη συζήτηση, με τη συγκέντρωση 30 υπογραφών να καταθέσει πρόταση στη Βουλή προκειμένου να ξεκινήσει συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα αφορούσε στην εμπλοκή του κ. Κουρουμπλή στο σκάνδαλο Νovartis.

Επέλεξε όμως να μην το κάνει και πηγές της Πειραιώς εξηγούν στα parapolitika.gr τους λόγους. Πρώτον. Ήταν εύκολο να συγκεντρωθούν οι υπογραφές, αλλά λόγω της κυβερνητικής πλειοψηφίας η πρόταση αυτή σίγουρα δεν θα περνούσε και έτσι η ΝΔ θα έχανε το δικαίωμα να επαναφέρει το θέμα. Επιφυλάσσεται έτσι για το μέλλον, όταν η πλειοψηφία της Βουλής δεν θα είναι υπέρ της κυβέρνησης. Δεύτερον. Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ήταν αντίθετη στις «ονομαστικές κάλπες» δεν θα μπορούσε παράλληλα να διεκδικήσει και μια ακόμη ονομαστική κάλπη για τον κ. Κουρουμπλή. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει και συνέχεια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ