Παυλόπουλος: Η αμφισβήτηση των συνόρων στρέφεται κατά της Ελλάδας και της ΕΕ

Παυλόπουλος: Η αμφισβήτηση των συνόρων στρέφεται κατά της Ελλάδας και της ΕΕ

«Εμείς οι Έλληνες διαχρονικώς θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία έναντι παντός και με κάθε τίμημα»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από το Οροπέδιο Λασιθίου και τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 151 χρόνων από την ομώνυμη μάχη.

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος τόνισε, «η επική μάχη του Λασιθίου είναι ένας ύμνος των Κρητών και όλων των Ελλήνων στο βωμό της Ελευθερίας. Οι ηρωικοί αγωνιστές του Λασιθίου διδάσκουν ότι εμείς οι Έλληνες, άξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων διαχρονικώς θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία έναντι παντός και με κάθε τίμημα. Όλα αυτά, όλους αυτούς τους μεγάλους αγώνες των Κρητών, των Ελλήνων τα συμπυκνώνει η ακόλουθη φράση του Νίκου Καζαντζάκη, στην οποίαν και μένω, σε αυτόν τον ιερό χώρο: Εγώ μοναχός μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν την σώσω, εγώ θα φταίω.»

Aργότερα, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη είχε και ένα ακόμα μήνυμα να στείλει στην Τουρκία σχετικά με τις διεθνείς συνθήκες: «Οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης, όπως και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947-οι οποίες δεν αναθεωρούνται ούτε επικαιροποιούνται και είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις, δίχως να αφήνουν, ούτε κατ’ ελάχιστο, περιθώριο για 'γκρίζες ζώνες'- πρέπει να γίνονται απ’ όλους πλήρως σεβαστές, οπότε και από την Τουρκία. Πολλώ μάλλον όταν η αμφισβήτησή τους οδηγεί σε αμφισβήτηση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ