Πελώνη: Τέλος οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία προς την Ελλάδα

Πελώνη: Τέλος οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία προς την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη για τον κορονοϊό, την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Η κ Πελώνη κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης ενημέρωσης έκανε γνωστό πως έπειτα από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Τουρκία σειρά πήρε και το Ηνωμένο Βασίλειο για τη διακοπή πτήσεων με την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα προσγειώνονται πλέον αεροσκάφη με αφετηρία την Αγγλία. 

Μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με πιθανούς επαναπατρισμούς φοιτητών από την περιοχή είπε πως δεν γνωρίζει να υπάρχουν σχετικά αιτήματα άρα και πιθανό να μην υπάρχουν Έλληνες στη χώρα.

«Εχθρός πρέπει να είναι ο ιός. Πρώτο και κύριο μέτωπο σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε εμείς. Ο ιός δεν διασπείρεται μόνος του, τον διασπείρουμε εμείς», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ανακοινώντας νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε η κυρία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενη στην απαγόρευση της κυκλοφορίας «οι συνεπείς και υπεύθυνοι πολίτες να γνωρίζουν ότι ο κόπος τους δεν πάει χαμένος». Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΣΥ».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δήλωσε πως «όλα κρίνονται και από την συμπεριφορά των πολιτών, το σχέδιο είναι δυναμικό και εξελίσσεται ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών».
Σχετικά με το ποιον κωδικό πρέπει να βάζουν οι πολίτες για μετάβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, υπογράμμισε: «Η οδηγία είναι να περιορίζονται οι μετακινήσεις των πολιτών. Αν χρειαστούν διεκρινίσεις θα τις κάνουμε». 

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως με νέα ΚΥΑ σήμερα τίθενται νέοι περιορισμοί. Ειδικότερα, μέχρι τις 15 Απριλίου απαγορεύται η προσγείωση αεροσκαφών και θαλάσσιων μέσων από την Τουρκία. Η απαγόρευση δεν ισχύει για Έλληνες πολίτες και μόνιμους κατοίκους Ελλάδας. Η απαγόρευση ισχύει και για αεροσκάφη από τη Μεγάλη Βρετανία.

Επιπλέον, ανακοίνωση ειδικά μέτρα για τις μετακινήσεις από τα ΚΥΤ. Στις περιμέτρους των ΚΥΤ αναπτύσσονται υγειονομικές μονάδες.

Σε ερώτηση για το πόσες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες, είπε πως «ενισχύονται με όλους τους τρόπους οι υποδομές, οι ειδικές κλίνες και οι ΜΕΘ».

«Κρίθηκε αναγκαία και η απασχόληση εθελοντών. Καλούνται όσοι θέλουν από τις σχετικές ειδικότητες αλλά και άλλοι σε διοικητικές θέσεις», τόνισε σε άλλο σημείο η κυρία Πελώνη, ενώ σχετικά με τις ελλείψεις ειδών στα σούπερ μάρκετ, είπε πως «η αγορά θα εφοδιαστεί τις επόμενες μέρες με αντισηπτικά και είδη ατομικής υγιεινής. Ας μην προτρέχουμε για τα επόμενα στάδια». 

Απαντώντας στις εκτιμήσεις για κορύφωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, σημείωσε ότι «το σχέδιο είναι δυναμικό. Ελπίζουμε πως δεν θα φτάσουμε σε κορύφωση, αλλά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από τη Μεγάλη Βρετανία, ανέφερε πως «Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο αίτημα. Τέλος οι πτήσεις από το Ην.Βασίλειο από σήμερα. Αν υπάρξει αίτημα θα το εξετάσουμε». 

Για τις συνομιλίες πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε πως «υπάρχει σύμπλευση ότι δεν είναι ώρα για μικροπολιτική εκμετάλλευση του προβλήματος»

Τέλος, για την τριμερή Ερντογάν-Μέρκελ-Μακρόν και τις εξελίξεις στον Έβρο, ασυνόδευτα κλπ, η Αριστελία Πελώνη τόνισε: «Συμπεράσματα της τριμερούς δεν υπάρχουν εξ όσων γνωρίζω. Από τα τελευταία επεισόδια στην Εβρο, είναι προφανές ότι είναι μια μάχη που δίνεται καθημερινά». 

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα το πρωί τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας με στόχο τον περιορισμό στην εξάπλωση του κορονοϊού με προβλέψεις για πρόστιμα 150 ευρώ για τους παραβάτες.

Το μέτρο προβλέπεται σε αυτή την φάση να ισχύσει μέχρι τις 6 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι στην χώρα από τον ιό, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στους 17. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασαν τα 624, σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί σε μια ημέρα από την έναρξη της επιδημίας στην χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ