Πέτσας: Όσο καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο

Πέτσας: Όσο καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο

«Είμαστε σε μια πορεία που οδηγεί σταδιακά στην επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αναφορά στην επαναλειτουργία επιχειρήσεων, καταστημάτων λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών «πάντοτε με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας ως προς τον αριθμό των ατόμων σε κάθε χώρο και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται».

Τόνισε ότι «από σήμερα 11 Μαΐου το ένα τρίτο περίπου των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους, επέστρεψαν στα θρανία τους οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ  Λυκείου που έχουν μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Οι σκέψεις όλων μας είναι στα παιδιά αυτά που δίνουν τον αγώνα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις». 

Στο δεύτερο βήμα προς τη νέα κανονικότητα πιστεύουμε θα πρυτανεύσει η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα

Εξήγησε ότι «σε ό,τι αφορά τους κανόνες λειτουργίας, οι τάξεις χωρίζονται στα δύο και οι μαθητές θα πηγαίνουν στα σχολεία εκ περιτροπής ώστε να μην υπερβαίνουν τους 15 σε κάθε αίθουσα και φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ τους».

Πρόσθεσε ότι επιστρέφει στην εργασία του το 70% των δημοσίων υπαλλήλων με όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει υποδείξει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.  Είπε ότι η προσέλευσή τους γίνεται σταδιακά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναφέρθηκε όμως και στο ότι «επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά ή μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται και για τους αυτοπασχολουμένους με έγγραφη δήλωση των ιδίων».

Στο δεύτερο αυτό βήμα προς τη νέα κανονικότητα τόνισε ο κ. Πέτσας «πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει, όπως έγινε μέχρι σήμερα, η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα».

Πέτσας: Όσοι αγνοούν τους κανόνες και καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο   

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «είναι δύο στοιχεία που μας έφεραν μέχρι εδώ και θα αποτρέψουν ενδεχόμενο πισωγύρισμα που θα είχε τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Γι αυτό απαιτείται απ' όλους αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, των αποστάσεων και της αποφυγής συγχρωτισμού. Όσοι τους αγνοούν και ακόμη χειρότερα όσοι καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους, το κοινωνικό σύνολο. Προσβάλλουν βάναυσα την πλειονότητα των Ελλήνων που επιδεικνύουν υποδειγματική πειθαρχία, ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα. Ανοίγουν την κερκόπορτα για να μπει ο εχθρός, ο κορονοϊός, προδίδοντας όλους εκείνους που δίνουν μάχες για να σώσουν και σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές».

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια μέσω επικοινωνίας και αποστολής στοχευμένων μηνυμάτων να πειστούν όλοι και να αποτραπούν λάθος συμπεριφορές και ανεύθυνες αποφάσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS