ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Επιστολή Τσίπρα σε Τασούλα -Δεν αποσύρονται Πολάκης-Τζανακόπουλος

Να είναι παρόντες στην επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Novartis, αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμερίζονται την απόφαση της πλειοψηφίας, κάτι που το ομολογεί ωστόσο και ο ίδιος σε επιστολή του που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, με την οποία τον ενημερώνει ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει τα μέλη της Επιτροπής που έχουν οριστεί.

Είναι προφανές, μπροστά στις εξελίξεις μάλιστα που υπάρχουν για την υπόθεση Νοvartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες, ότι θέλει να στρέψει το ενδιαφέρον αλλού, στο διαδικαστικό κυρίως μέρος, προκαλώντας ένα ακόμη «σόου» στην συνεδρίαση της Επιτροπής.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι προτάσσεται για το σόου αυτό ο πολλά βαρύς κ. Πολάκης και ο νέος «Πολάκης», Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τί φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, να εξαιρεθούν από την Επιτροπή οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης ξεσήκωσε… μια άνευ προηγουμένου και αναίτια, θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής έκαναν και το πρώτο τους ηχηρό σόου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζανακόπουλος είχε μεταβεί μυστικά και χωρίς καμία αρμοδιότητα ή υποχρέωση, στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί για την διαβίβαση στον υπουργό Δικαιοσύνης της δικογραφίας της υπόθεσης Novartis. Από την άλλη ο ασυγκράτητος Πολάκης, μεθυσμένος τότε από την απόλυτη εξουσία, όχι μόνο απεκάλυψε ότι γνώριζε τους κουκουλοφόρους μάρτυρες, αλλά και δήλωνε ότι είναι κάποιοι που… κελάηδησαν με αποτέλεσμα να τους καταστήσει και… αναξιόπιστους.

Ποιος ο λόγος να φοβούνται τόσο πολύ την εξαίρεση Τζανακόπουλου και Πολάκη;

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά από εξαιρέσεις μελών από Επιτροπές της Βουλής. Είχε ζητήσει και ως κυβέρνηση να εξαιρεθούν από την Εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ τόσο ο κ. Βορίδης, όσο και ο κ. Γεωργιάδης. Η ΝΔ είχε συναινέσει και τους απομάκρυνε.

Όπως και ακόμη και παλιά το 2010, στην προανακριτική της υπόθεσης του Βατοπεδίου, είχαν εξαιρεθεί με σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ως μάρτυρες.

Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που είχε εξαιρέσει τους βουλευτές της, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει πόλεμο, με τον Πολάκη, να θυμάται τον παλιό εαυτό του και να απειλεί ότι θα τους βγάλουν «σηκωτούς» από την επιτροπή. Σιγοντάρισε άλλωστε και ο Τσίπρας στο θέμα αυτό: «Μην τολμήσετε να επιμείνετε σε αυτή την αθλιότητα να θέλετε να εξαιρέσετε βασικά στελέχη».

Όταν το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ,είναι δίκαιο, όταν το ζητάνε άλλα κόμματα είναι αθλιότητες.

 

Επιστολή Τσίπρα σε Τασούλα

Στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον Κώστα Τασούλα να αναλάβει τις ευθύνες του διευκρινίζοντας ότι τα μέλη της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά που ορίστηκαν εξ’αρχής από τον ίδιο και «να αποκαταστήσει την ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να είναι παρόντες στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής γεγονός που την Πέμπτη ενδεχομένως να οδηγήσει στην αναβολή των εργασιών της.

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS