Σε νέα εποχή μπαίνει το Δημόσιο: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για ένα χαρτί

Σε νέα εποχή μπαίνει το Δημόσιο: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για ένα χαρτί

«Όλη αυτή την περίοδο που περάσαμε την καραντίνας με καινοτόμο τρόπο αντιμετωπίσαμε την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφορικά με την επανεκκίνηση του Δημοσίου, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι «σε γενικές γραμμές είναι θετικό το αποτύπωμα». 

«Είχαμε πολύ ενεργό συμμετοχή στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, στην καθιέρωση της τηλεργασίας για μεγάλο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, είχαμε μια πολύ σημαντική συμβολή της αυτοδιοίκησης με την πλήρη οικονομική στήριξη του υπουργείου εσωτερικών στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης με προγράμματα κοινωνική συνοχής όπως το βοήθεια στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όσον αφορά το «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα plus και είχαμε μια σειρά ρυθμίσεις που διευκόλυναν πολύ τις εργαζόμενες οικογένειες στον δημόσιο τομέα να διατηρήσουν την υγεία και την ασφάλεια τους και να είναι κοντά στα παιδιά τους όταν δεν πήγαιναν σχολείο».

«Από τη βδομάδα αυτή που διανύουμε το σήμα είναι σαφές, ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης εξυπηρέτηση από τον δημόσιο τομέα προς τους πολίτες, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν επιστρέφουν ακόμα, είναι εκείνοι όπου με την υπόδειξη του κ. Τσιόδρα θεωρούνται ευάλωτες ομάδες . Είναι οι μόνοι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα που παραμένουν σπίτι τους», επισήμανε ο ίδιος.
«Έχουμε ζητήσει να τηρούνται πλήρως όλα τα μέτρα ασφαλείας», τόνισε επιπρόσθετα.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «αυτές τις ημέρες γίνονται πολύ σημαντικά πράγματα σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μαζί με τον υπουργό ψηφιακή διακυβέρνηση Πιερακκάκη, παρουσιάσαμε κάτι το οποίο απαλλάσσει τους πολίτες από ένα μεγάλο μέρος γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας». 

«Όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί σε ουρές Δημαρχείων, Ληξιαρχείων, ΚΕΠ για να πάρουμε ένα πιστοποιητικό. Μέσα σε αυτό το μήνα, μέσα σε 3 10ημερα, οι πολίτες μπαίνοντας στην ηλεκτρονική πύλη gov.gr του ελληνικού δημοσίου θα μπορούν να παίρνουν τα πιο βασικά και δημοφιλή πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις που χρειάζονται», διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

«Τώρα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και οι πολίτες μπορούν να παίρνουν το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης καθώς και την ιθαγένεια. Το επόμενο 10ημερο ακολουθούν οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου και συμφώνου συμβίωσης και το τελευταίο ληξιαρχική πράξη θανάτου που συνδέεται πολύ με την απονομή συντάξεων», υπογράμμισε παράλληλα.
«Μέσα σε αυτό το μήνα οι πολίτες απαλλάσσονται από ένα μεγάλο βάρος», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε χαρακτηριστικά: «θέλουμε όλα τα πιστοποιητικά, ληξιαρχικές πράξεις, τα πάντα ότι χρειάζονται οι πολίτες από το Δημόσιο να γίνονται όλα ψηφιακά, ηλεκτρονικά για να μην υπάρχει ταλαιπωρία».

Παράλληλα δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι το δημόσιο τομέα, μπορούν εφόσον οι θέσεις οι οποίες κάλυπταν έως τώρα δεν είναι αναγκαίες στο μέλλον να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας».

Για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα είναι ο πρωταγωνιστής της παρουσίασής μας, καθώς θα μας τιμήσει με την παρουσία του και με την ομιλία τους καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο και δυναμικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης . Στις 19 Μαρτίου ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε με τον πρόεδρο Παρακαταθηκών και Δανείων τον κ. Σταμάτη τη συμφωνία συνεργασίας ύψους 2,5δις ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια, επίσης σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχει και καλύπτει η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων με 1,5 δις ευρώ, αναμένεται με αυτή τη χρηματοδότηση να γίνουν περί τα 5.000 έργα σε όλη τη χώρα και σε αυτά τα έργα να απασχοληθούν πάνω από 40.000 άνθρωποι. Από έργα ύδρευσης μέχρι ψηφιακές υπηρεσίες».

Για το σενάριο προώρων εκλογών, ο Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «για ένα θέμα για το οποίο έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός, είναι ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για πρόωρες εκλογές».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ