Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο - Απών ο Καμμένος

Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο - Απών ο Καμμένος

Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να μιλήσει για τον προγραμματισμό και στην υλοποίηση των κυβερνητικών δράσεων για το επόμενο διάστημα, με αναφορές σε προσλήψεις, ενώ θα πρέπει να συζητηθούν και οι εκκρεμότητες. Μία εισήγηση η οποία όπως και όλες οι προηγούμενες ομιλίες του πρωθυπουργού, το τελευταίο διάστημα αναμένεται να κινηθεί σε προεκλογικούς τόνους και με στοιχεία απολογισμού.

Το υπουργικό πραγματοποιείται εν μέσω δηλώσεων του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, για το Μακεδονικό, ο οποίος έχει αναφέρει: «Φτάνουμε, λοιπόν, σε ένα σημείο που ένα μεγάλο μέρος της αποστολής μας έχει ολοκληρωθεί, τουλάχιστον στο οικονομικό σκέλος», ενώ αναφερόμενος στη στάση του στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε ότι: « Όταν θα έρθει το εθνικό θέμα, θα δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση και θα δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη. Εμείς είμαστε εδώ και ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει».

Σε αυτό το πλαίσιο και ενώ αναμένεται να φανεί τι τελικά θα πράξει ο Πάνος Καμμένος με τις Πρέσπες και την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου κοιτάζει και προς το Σταύρο Θεοδωράκη, επιχειρώντας να του στερήσει επιχειρήματα για τα οποία θα μπορούσε να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Θεωρείται βέβαιο δε ότι τυχόν αποτυχία κύρωσης της Συμφωνίας θα συνιστούσε σημαντικό πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση, και γι αυτό τον λόγο καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διευρύνει την πλειοψηφία της.

Να σημειωθεί ότι το υπουργικό θα πραγματοποιηθεί απουσία του Πάνου Καμμένου, η οποία ωστόσο είναι όπως επεσήμανε ο ίδιος -μέσω twitter- σε διαφορετικό προγραμματισμό και όχι σε πολιτικό ζήτημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS