Σόου υποδοχής του Ερντογάν ετοιμάζεται στη Θράκη

Σόου υποδοχής του Ερντογάν ετοιμάζεται στη Θράκη

 Tη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στις 11.15 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα τον υποδεχτούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Στις 12.10 θα μεταβεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, για την προσευχή της Παρασκευής, στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion», ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

O Τούρκος Πρόεδρος, τόσο με την συνέντευξή του, όσο και από ελληνικού εδάφους και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου  και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έθεσε τα θέμα τα της μειονότητας, αλλά αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, προκαλώντας αντιδράσεις, αλλά και λαμβάνοντας ηχηρές απαντήσεις από την ελληνική ηγεσία.

Ωστόσο, το σκηνικό, αλλάζει όσο ο Ερντογάν θα βρίσκεται στη Θράκη, όπου σήμερα αναμένεται να μην χάσει την ευκαιρία και να επαναλάβει πως  έχει ξεκαθαρίσει στην Αθήνα πως η Άγκυρα θεωρεί «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και πως πλέον θα αποτελεί κορυφαίο θέμα στη διμερή ατζέντα.  

Με πούλμαν από την Τουρκία

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι υπεύθυνοι του  Προξενείου Κομοτηνής, υπολογίζουν ότι  θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν 10.000 με 15.000 μειονοτικούς στην φιέστα υποδοχής, στις 12:00 το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως.

Εάν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες για εισαγόμενους «κλακαδόρους» που θα έρθουν στην Κομοτηνή με ναυλωμένα λεωφορεία από την Αδριανούπολη, την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη, τότε ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά με την Τουρκία και τους εγχώριους πράκτορες της να πετυχαίνουν τον επικοινωνιακό τους στόχο.

Το πρόγραμμα του Ερντογάν στην Κομοτηνή

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:00 o Toύρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν, και η πολυπληθής συνοδεία του, θα φτάσουν από το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης στην Κομοτηνή, όπου θα κατευθυνθούν αμέσως προς το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως Κιρ Μαχαλέ για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής.

Πρόκειται για το ίδιο τέμενος που είχε επισκεφθεί τον περασμένο Ιούνιο και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τις τότε εμπρηστικές δηλώσεις.  

Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς - πολλοί από τους οποίους είναι από την Τουρκία αποσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών - και τους μαθητές και τις μαθήτριες.  

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε prive γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ