Στ. Πέτσας: Διαλέγουμε τον δρόμο που μας βγάζει γρηγορότερα από την κρίση

Στ. Πέτσας: Διαλέγουμε τον δρόμο που μας βγάζει γρηγορότερα από την κρίση

«Ξεπεράσαμε την α΄ φάση της πανδημίας με επιτυχία, χάρις στις προσπάθειες όλων των Ελλήνων, που επέδειξαν ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα κι άκουσαν τις οδηγίες των ειδικών. Τους ευχαριστούμε» είπε σήμερα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε, πλέον, μετά και το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, μπορούμε να περπατήσουμε στη γέφυρα που μας περνά από την άμυνα στην υγεία, στην επίθεση προς την πρόοδο.

«Πολύτιμα όπλα μας θα είναι η εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε ανάμεσα σε πολίτες και Πολιτεία, αλλά και ο βηματισμός της κοινωνίας με οδηγό  ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο» είπε και αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση για στήριξη της εργασίας, μείωση των φόρων και τόνωση της επιχειρηματικότητας.

«Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι. Οι δρόμοι είναι λουκέτα-ανεργία ή στήριξη της εργασίας. Εμείς διαλέγουμε τον δεύτερο δρόμο, που μας βγάζει με αλληλεγγύη, υπευθυνότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και γρηγορότερα από την κρίση. Στηρίζουμε την εργασία. Προτιμούμε μισθούς και όχι επίδομα ανεργίας» είπε ο κ. Πέτσας.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση συμπληρώνει τώρα όλα τα μέτρα της α΄ φάσης, από την αποζημίωση ειδικού σκοπού έως την αναστολή φορολογικών κι ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το ειδικό πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, το εν λόγω πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, ωστόσο «αν και εφόσον χρειαστεί, θα μπορεί να επεκταθεί». Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, εξασφαλίζεται πως «αντί για τα αναπόφευκτα λουκέτα, ιδίως στον Τουρισμό, στις μεταφορές, στον Πολιτισμό και στην εστίαση, διατηρούμε τις θέσεις εργασίας και τον μισθό των εργαζομένων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «επιπόλαιη, ανεύθυνη και ψεύτικη» την κριτική της αντιπολίτευσης, που μιλά για μειώσεις  20% στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Όπως συμπλήρωσε, «δεν υφίσταται σύγκριση με κάποιον αριθμό εκεί που θα έμπαινε λουκέτο, παρά μόνο με το μηδέν, με την ανεργία, την ανασφάλεια. Αυτά θα αντιμετωπίσουμε με το σχέδιό μας. Τα πραγματικά προβλήματα, όχι τα φανταστικά. Αυτά που απασχολούν τον κόσμο, όχι αυτά που κατασκευάζει η αντιπολίτευση» ανέφερε.

Ο υφυπουργός τόνισε πως για να αντέξει ο ιδιωτικός τομέας, χρειάζεται και ελάφρυνση φορολογικών βαρών και χορήγηση ρευστότητας, κάτι που προβλέπεται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες απο την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για τα Δημοτικά σχολεία, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι την οριστική απόφαση θα την πάρει ο πρωθυπουργός, τη Δευτέρα, μετά τη σχετική εισήγηση των ειδικών.

Για το αν θα παραταθούν εκ νέου τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στις μεταναστευτικές δομές, απάντησε πως σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο από το αρμόδιο υπουργείο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS