Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο νέο πλαίσιο για προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο νέο πλαίσιο για προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

«Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκινήσει ένα νέο πλαίσιο κατά το οποίο μεταξύ άλλων θα δοθούν δεύτερες ευκαιρίες στα φυσικά και νομικά πρόσωπα που «κοκκίνισαν», να ξεχωρίσουν να βγουν εκτός οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» τόνισε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σαϊκούρας.

Πιο συγκεκριμένα για την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε πως «θα υπάρξει ένα πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών στο νόμο που θα γίνει». Σημείωσε πως ένα στα δύο νοικοκυριά δεν έχουν μπει στην πλατφόρμα τονίζοντας ότι πάνω από 20 χιλιάδες νοικοκυριά αρνούνται να κάνουν άρση του απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ο υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε πως από τα στοιχεία που διαθέτει, το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έγιναν περισσότερες από 44 χιλιάδες ρυθμίσεις πρώτης κατοικίας μέσω τραπεζών, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα βγάλει στη σέντρα τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Αναφορικά με τις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα που αναμένονται σήμερα εκτίμησε πως η ανάπτυξη φέτος θα κινείται στο 2,5%, ψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκτίμησε ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος ώστε να μειωθεί περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ και η εισφορά αλληλεγγύης.

«Οι τράπεζες φέρνουν μεγάλη ευθύνη για την κρίση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Παναγιώτη Τζένο σχολιάζοντας τη προηγούμενη δήλωσή του για την ευθύνη αλλά και τις συνέπειες των τραπεζών που σχολιάστηκε αρνητικά.

Είπε πως το πρόβλημα διογκώθηκε το 2015 όταν έφυγαν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ υπενθύμισε πως από την Τρίτη ανακεφαλαιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν λεφτά, οι Έλληνες πολίτες, το δημόσιο και οι μικρομέτοχοι.

Τόνισε πως τα κόκκινα δάνεια δημιουργήθηκαν από τα λάθη των τραπεζών αλλά και από το γεγονός ότι την δεκαετή περίοδο το δημόσιο μείωσε συντάξεις, μισθούς και επέβαλε φόρους. Ανέφερε πως η κυβέρνηση θέλει να βγάλει τα κόκκινα δάνεια από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να ανοίξουν την κάνουλα στην πραγματική οικονομία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS