Σταϊκούρας: Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά

Σταϊκούρας: Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά

Τη δέσμευσή του ότι θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους στυνταξιούχους, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα μελετήσουμε την απόφαση έτσι ώστε να ενημερώσει το υπουργείο Εργασίας το υπουργείο Οικονομικών ποιο είναι το δημοσιονομικό κόστος. 

«Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Επιπλέον, είπε ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση φόρου φέτος και στο ερώτημα αν αντέχει η ελληνική οικονομία απάντησε ότι «έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση αντέχει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια από την αρχή». Ιδιαίτεργη έμφαση έδωσε στη μείωση φόρων στις ασφαλιστικές εισφορές σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής χρήσης και τις αποφάσεις της Ευρώπης για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το υπουργείο Οικονομικών επί του παρόντος δεν έχει μεταβάλει τις εκτιμήσεις για το μέγεθος της ύφεσης φέτος διατηρώντας το εύρος από 5% ως 8% του ΑΕΠ, εκτιμήσεις που θα επικαιροποιηθούν με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.  

Τέλος, στον «πάγο» έβαλε επί του παρόντος το σενάριο παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας που εκπνέει σήμερα για την υποβολή αιτήσεων επιστρεπτέας προκαταβολής του β’ κύκλου. Όπως σημείωσε περίπου 20.000 επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις δηλώσεις τους, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μια παράταση των προσωρινών μέτρων μείωσης του ΦΠΑ στα καφέ και τις μεταφορές, η οποία λήγει το φθινόπωρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ