Σταϊκούρας: Ο,τι χρειαστεί το Υπουργείο Υγείας θα το έχει

Σταϊκούρας: Ο,τι χρειαστεί το Υπουργείο Υγείας θα το έχει

Για το 2020 δεν υφίσταται ο στόχος για το πλεόνασμα τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το χθεσινό, κρίσιμο Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε, επίσης, ότι θα εξαιρεθούν από οποιοδήποτε στόχο όλες οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, την προστασίας της δημόσιας υγείας, τη ρευστότητα στις επιχειρήσεις και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, έχουν ήδη δοθεί 85 εκατομμύρια ευρώ εκτός προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία και εκτίμησε ότι οι συνολικές δαπάνες θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. «Ο,τι ζητάει το υπουργείο Υγείας το έχει και θα το έχει. Ό,τι έχει ζητήσει το έχει πάρει αμέσως», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, εξήγησε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν υπάρχει διάκριση σε όσες επιχειρήσεις κλείνουν και σε όσες έχουν μεγάλη πτώση του τζίρου τους ενώ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ώρες θα γνωστοποιηθεί πρωτοβουλία που ελήφθη από κοινού με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ΤτΕ όπου οι τράπεζες για τις ενήμερες επιχειρήσεις έως τις 31-12-2019 δίνουν παράταση στα χρεολύσια περίπου για έξι μήνες.

Σταϊκούρας: Με τις αποφάσεις του Eurogroup έχει δημιουργηθεί ένα οπλοστάσιο

Αναφορικά με τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι τις επόμενες ώρες θα προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος που θα λάβουν και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων και η ενίσχυση των εργαζομένων. «Με τις αποφάσεις του Eurogroup δημιουργείται ένα οπλοστάσιο που δίνει ευελιξία στις κρατικές ενισχύσεις έτσι ώστε να ενισχύσουμε ρευστότητα και για να διατηρηθούν όσο είναι δυνατό οι θέσεις απασχόλησης», τόνισε.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί νέο πακέτο μέτρο για τις επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό, είπε ο κ. Σταϊκούρας είναι το γεγονός ότι ενώ τα αρχικά μέτρα αφορούσαν κοινωνικές ομάδες που αριθμούσαν 500.000 άτομα, «οι νέες παρεμβάσεις που από αύριο θα εφαρμοστούν με το κλείσιμο περισσότερων καταστημάτων αφορούν ίσως 1 εκατ. Εργαζόμενους. Τώρα οι παρεμβάσεις μας δεν είναι κάποια λίγα εκατομμύρια ευρώ, είναι κάποια δισεκατομμύρια», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συνταξιούχοι του δημοσίου να πληρωθούν σε διαφορετική ημέρα από τους υπόλοιπους ώστε να μην στοιβαχτούν όλοι οι ηλικιωμένοι μαζί στις τράπεζες. Απηύθυνε μάλιστα έκκληση σε όλους να είναι προσέξουν πάρα πολύ τις επαφές τους με δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ