Σταϊκούρας σε δανειολήπτες: Ενταχθείτε άμεσα στο πρόγραμμα «Γέφυρα» για την προστασία α' κατοικίας

Σταϊκούρας σε δανειολήπτες: Ενταχθείτε άμεσα στο πρόγραμμα «Γέφυρα» για την προστασία α' κατοικίας

Κάλεσμα στους δανειολήπτες να ενταχθούν στη νέα πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας, που σχεδιάζεται να ενεργοποιηθεί από τη Δευτέρα, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός μιλώντας στον Alpha περιέγραψε το νέο σχέδιο που θα ισχύσει τους επόμενους εννέα μήνες και θα παράσχει επιδότηση δόσης έως 90% για το πρώτο τρίμηνο στους πράσινους δανειολήπτες αν ανήκουν στην κατηγορία των πληττόμενων από την υγειονομική κρίση.

«Σκοπός μας είναι να ανοίξει η πλατφόρμα τη Δευτέρα», ανέφερε για το πρόγραμμα «Γέφυρα». «Πρέπει οι πολίτες να υποβάλουν το συντομότερο δυνατό το αίτημα στην πλατφόρμα και να πάρουν τη στήριξη που παρέχεται», είπε.

Δεν απέκλεισε για 1 με 2 μήνες να επεκταθεί το δικαίωμα του μειωμένου ενοικίου για τους πληττόμενους επιχειρηματίες και εργαζόμενους, αλλά κάλεσε τις δύο πλευρές (ιδιοκτήτες και ενοικιαστές) στο τραπέζι του διαλόγου για το ύψος των ενοικίων καθώς, όπως εξήγησε, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει για πολύ καιρό στον ιδιωτικό τομέα αλλά και γιατί πρέπει να ισορροπήσουν τα ενοίκια στη νέα πραγματικότητα.

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε πως η ΑΑΔΕ μέσα στις επόμενες μέρες θα αποσαφηνίσει τον τρόπο με τον οποίο θα αποτυπωθεί η νέα, μειωμένη ή μηδενική, προκαταβολή φόρου. Άφησε εμμέσως να εννοηθεί ότι για όσους έχουν πληρώσει θα υπάρξει πρόβλεψη συμψηφισμού ή επιστροφής του ποσού λέγοντας πως θα υπάρχει ανάλογη αντιμετώπιση με το θέμα της ευελιξίας στον συμψηφισμό του ΦΠΑ.

Ανέφερε επίσης ότι έχει ενσωματωθεί στα σενάρια που καταστρώνει το οικονομικό επιτελείο η μεγάλη συρρίκνωση των εσόδων από τον τουρισμό. Αναγνώρισε ότι θα υπάρχει πολύ μεγάλη πτώση των εσόδων του τουρισμού αλλά, όπως επισήμανε, κανείς δεν μπορεί να την ποσοτικοποιήσει ακόμα «γιατί είμαστε στη μέση της περιόδου». Τόνισε παράλληλα το επιπλέον πρόβλημα που προκαλεί η μειωμένη τουριστική κίνηση στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της έξαρσης κρουσμάτων στα Βαλκάνια.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS