Στην τελική ευθεία η προανακριτική: Καταθέτει σήμερα ο Παπαγγελόπουλος

Στην τελική ευθεία η προανακριτική: Καταθέτει σήμερα ο Παπαγγελόπουλος

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από σήμερα οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής καθώς στις δύο το μεσημέρι στην αίθουσα όπου συνεδριάζουν τα μέλη της επιτροπής θα βρεθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να ξεκινήσει η κατάθεση του.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος  μετά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου που αποφάσισε πρόσφατα η Βουλή καλείται να δώσει εξηγήσεις για μια σειρά βαρύτατων αδικημάτων  ανάμεσα στα οποία η σύσταση συμμορίας, η δωροληψία και ο εκβιασμός. 

Σήμερα οι απαντήσεις Παπαγγελόπουλου

Ο πρώην υπουργός είχε ζητήσει προθεσμία ενός μήνα για να προετοιμάσει την απολογία του κάτι όμως που δεν δέχτηκε η πλειοψηφία της επιτροπής και του έδωσε χρονικό περιθώριο 10 ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες  ο  κ. Παπαγγελόπουλος στην αρχή της σημερινής του  παρουσίας  στην επιτροπή θα καταγγείλει τα μέλη της πλειοψηφίας ότι αρνούνται να του δώσουν κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας, κάτι που θα συνιστά ακύρωση της όλης διαδικασίας όπως θα πει, ωστόσο δεν πρόκειται να ζητήσει επιπλέον  προθεσμία  και αναμένεται να ξεκινήσει την κατάθεση του από σήμερα, κατάθεση η οποία αναμένεται και πολυήμερη καθώς είναι το πρόσωπο για το οποίο συστάθηκε η προανακριτική επιτροπή.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος θα κληθεί να  απαντήσει  ανάμεσα σε άλλα στις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου η οποία πρώτη του απέδωσε τον χαρακτηρισμό Ρασπούτιν. Ακόμη θα ερωτηθεί για τις καταγγελίες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος τον κατηγόρησε για προτροπή σε διώξεις επιχειρηματιών και δημοσιογράφων αλλά και για όσα είπε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή  περί απαίτησης  καταβολή χρηματικού ποσού ως δικαστικά έξοδα για την διευθέτηση δικαστικών εκκρεμοτήτων.

Στην μεγάλη αίθουσα τροπαίων η εξέταση Παπαγγελόπουλου

Η εξέταση του κ. Παπαγγελόπουλου θα γίνει στην μεγάλη αίθουσα τροπαίων, αίθουσα στην οποία υπεγράφη το Σύνταγμα του 1975 και που πρόσφατα αναπροσαρμόστηκε προκειμένου να γίνονται συνεδριάσεις  κοινοβουλευτικών επιτροπών και αυτό γιατί στην εξέταση του αναμένεται να πάρουν μέρος όλα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής.

Μετά το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα κληθούν για να καταθέσουν οι κ. Φιλιππάκης και Τάρκας και η Γιάννα Παπαδάκου ενώ εκκρεμεί ακόμα τι θα γίνει με την εισαγγελία διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Αν δηλαδή τα μέλη της επιτροπής αρκεστούν στην κατάθεση που έδωσε πρόσφατα  η κ. Τουλουπάκη στις εισαγγελικές αρχές  και η οποία έφτασε στην επιτροπή ή αν θα την καλέσουν προκειμένου να καταθέσει και ενώπιον τους. Οι εργασίες εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου προθεσμία που έχει δώσει η Βουλή στην επιτροπή ενώ η συζήτηση του πορίσματος στην ολομέλεια αναμένεται μέσα στον Ιούλιο όπου και στη συνέχεια θα διεξαχθεί μυστική ονομαστική ψηφοφορία για να αποφασίσουν οι βουλευτές περί της παραπομπής ή μη του κ. Παπαγγελοπούλου στο ειδικό δικαστήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ