Στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έστειλε το μήνυμα πως ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος και αποφασισμένος να εργαστεί προκειμένου «να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την περίοδο 2021-2027», τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης θα προτάξει τα συμφέροντα της χώρας στις προκλήσεις που είναι η συνοχή, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η Μετανάστευση και η Κλιματική Αλλαγή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η Ευρώπη καλείται συγκεκριμένα να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο προβλήματα και τέσσερις προκλήσεις: Το πρώτο από τα δύο προβλήματα οφείλεται στο γεγονός ότι μία από τις βασικές χώρες συνεισφοράς -το Ηνωμένο Βασίλειο- αποχώρησε από την ΕΕ, και το δεύτερο, στο γεγονός ότι οι χώρες συνεισφοράς επιμένουν σε έναν μειωμένο κοινοτικό προϋπολογισμό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS