Στο Αμπου Ντάμπι ο Μητσοτάκης - Συναντήσεις και συζητήσεις για επενδύσεις

Στο Αμπου Ντάμπι ο Μητσοτάκης - Συναντήσεις και συζητήσεις για επενδύσεις

Στο 'Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων, ξεκινώντας το πρωί με τον διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Χαμέντ μπιν Ναχιάν. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του 'Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαϊντ Αλ Ναχιάν, συνεχίζοντας τις επαφές του για διεύρυνση της συνεργασίας με τις αραβικές χώρες, σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, ο τουρισμός και η άμυνα.

Χθες εξάλλου, είχε συνάντηση με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, καθώς καθώς και τον Πρίγκιπα Διάδοχο της χώρας, αλλά και τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων.

Στην χθεσινή συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον βασιλιά της Σ. Αραβίας, συμφωνήθηκε πως η επίσκεψη αυτή αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ με τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων συζητήθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες επενδύσεων Σαουδαραβικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και οι ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει έμφαση στις επαφές με τα δύο κράτη στον τομέα των επενδύσεων, όπου η χώρα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σε συνέχεια των συναντήσεων στο Ριάντ, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα επίσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών πρότζεκτ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS