«Στριμωγμένος» ο Παππάς μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα - Εκτεθειμένος και ο Αλέξης Τσίπρας

«Στριμωγμένος» ο Παππάς μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα - Εκτεθειμένος και ο Αλέξης Τσίπρας

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι νέες αποκαλύψεις για τα έργα και ημέρες του Νίκου Παππά, σε σχέση με τον «κόκκινο εργολάβο» Χρήστο Καλογρίτσα.
Παρότι η Κουμουνδούρου εξακολουθεί να καλύπτει τον πρώην υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι τουΑλέξη Τσίπρα, είναι πασίδηλο πως ο Νίκος Παππάςείναι μεγάλο «βαρίδι» για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι περί αυτόν, όπως φαίνεται από τα σχετικά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, είχαν επιχειρήσει να στήσουν το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά την περίοδο διακυβέρνησής τους. Το... πρωτοπαλίκαρο στην προσπάθεια «να καταλάβουν τους αρμούς της εξουσίας», φαίνεται πως είναι ο Νίκος Παππάς, ενώ παράλληλα ως πρωταγωνιστής εμφανίζεται και ο τέως συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, που έδινε εντολές μαζί με τη σύζυγό του σε ανώτατους αξιωματούχους του ελληνικού κράτους.

Οι ασκοί του αιώλου άνοιξαν με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. H εφημερίδα έφερε στο φως τους απίστευτους διαλόγους κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που έπαιρναν ανοικτά εντολές από την Ελενα Τζούλη, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος καθώς και οι διαταγές της «να κινηθούν άμεσα», η παραδοχή της φυσικής παρακολούθησης του εκδότη των «Π».

Εν συνεχεία μεγάλη εφημερίδα του Σαββάτου έδωσε νέα έκταση στις αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όταν δημοσίευσε αναλυτικό ρεπορτάζ φέρνοντας στο φως μια συνομιλία που σοκάρει ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα για τα στελέχη των Παραπολιτικών. 

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα γινόταν αναφορά στον διάλογο που είχε ο κ. Παπαγγελόπουλος με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών» Παναγιώτη Τζένο μετά την ομιλία που είχε πραγματοποίησει ο αναπληρωτής υπουργός στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με αυτή, κυριαρχούσε η επιθυμία του υπουργού Άμυνας να υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου προκειμένου να εξοντωθεί η εφημερίδα. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγγελόπουλος και στον κ. Τζένο, ο Πάνος Καμμένος, αφού κατηγόρησε ότι «καλύπτει τον Κουρτάκη» , φέρεται να ζήτησε –να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλ. Ζαγοραίο και να του ζητήσει να μας γ…. για να του αποδείξει ότι όντως λειτουργεί υπέρ ημών.

Ηχητικό Μιωνή - Τα «μαγαζιά» και τα «πολλά λεφτά»
«Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην Προανακριτική για τη Novartis ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, με σκοπό να αποδείξει ότι εκβιαζόταν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πρόκειται για ηχογράφηση συνομιλίας του, το 2016, με τον Νίκο Παππά, στην οποία ο τότε υπουργός Επικρατείας ακούγεται να λέει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του "είχαν τη δική τους ατζέντα" και "έβγαζαν πολλά λεφτά". Η Επιτροπή, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε τη διαβίβαση του ηχητικού υλικού του Σάμπυ Μιωνή στον αρμόδιο εισαγγελέα, μαζί με την κατάθεση που είχε δώσει ο Νίκος Παππάς στην Προανακριτική ως μάρτυρας.

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι εγείρουν μείζον θεσμικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποκαλύπτουν την τακτική που ακολούθησε για την διακυβέρνηση της χώρας και τις παρακρατικές μεθόδους με τις οποίες επιχείρησε να ελέγξει τους “αρμούς της εξουσίας” ήδη απο τις πρώτες ημέρες που κατέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η μαγνητοφωνημένη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2016 και εμφανίζει τον Νίκο Παππά, πρώην υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -ενδεχομένως και άλλων υπουργών- από τις οποίες “κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά”. Ομολογεί, δε, πως οι παραθεσμικές business γίνονταν με την ανοχή της τότε ηγεσίας, αρκεί να μην “κάμπτουν την ατζέντα του μαγαζιού μας”.

«Έκαψε» το White House ο Καλογρίτσας
Οι αποκαλύψεις για «στήσιμο» της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, η εμπλοκή του λιβανέζικου κατασκευαστικού ομίλου CCC, και η «ομολογία» Καλογρίτσα για το πώς η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να τον κάνει σώνει και καλά καναλάρχη, χτυπούν πλέον και τον πρώην πρωθυπουργό.

Ενας εργολάβος, με άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πήρε δεκάδες εργολαβίες, παρά την εμφανή αδυναμία να τις εκτελέσει, που είχε πολύ στενές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, μιλά ξεκάθαρα για συντονισμό, καθοδήγηση κι εποπτεία για να λάβει 3 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ακόμη κι αν δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό, πλήττεται για άλλη μια φορά το κύρος και το ηθικό πλεονέκτημα της «πρώτης φοράς Αριστερά».

Και στο κάδρο μπαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Καλογρίτσα γνώριζε όλο το σχέδιο για να γίνει αυτός καναλάρχης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντά ότι επί της δικής του κυβέρνησης «κόπηκε» από τη διαδικασία ο Καλογρίτσας. Όμως, όποιος θυμάται εκείνες τις ημέρες της ντροπής με τον διαγωνισμό και τα περίφημα Ινστιτούτα Φλωρεντίας του Νίκου Παππά, γνωρίζει ότι έγιναν διαρκείς προσπάθειες να πάρει άδεια ο «κόκκινος καναλάρχης».

Και μόνο όταν κατέστη αδύνατο να του δώσει οποιαδήποτε τράπεζα εγγυητική επιστολή, δεν προχώρησε η υποψηφιότητά του. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να ρισκάρει να δώσει εγγυητική και να πάει φυλακή;

Η νέα αυτή υπόθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και μετά τις συνομιλίες Παππά – Παππαγγελόπουλο ή τις συναντήσεις Παππά – Μιωνή, που ήρθαν στο φως.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, φαίνεται να βρίσκεται πάντα σε υποθέσεις που έχουν να κάνουν με σκοτεινές συναλλαγές. Όμως, το ερώτημα είναι πλέον αν ο κ. Τσίπρας ήξερε, αν όλα γίνονταν με εντολή και εποπτεία του ιδίου.

Τι λέει ο Καλογρίτσας
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει σε αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και προφορικά δια των δικηγόρων του, ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC του Σάμερ Χούρυ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι του Καλογρίτσα (παρουσία του ιδίου) ποιο είναι το «White House», απάντησαν στο δικαστήριο ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά.

Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι.

Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του «κόκκινου εργολάβου», απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Εκείνη την εποχή η τότε αντιπολίτευση ρωτούσε «πού τα βρήκε τα λεφτά;» χωρίς να λαμβάνει απάντηση.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ήρθε η ώρα να κατατεθεί το ποσό για την τηλεοπτική άδεια, η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία, ένα αίτημα το οποίο ωστόσο απερρίφθη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την διαδικασία και την άδεια να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, ως επιλαχών.

Ο Καλογρίτσας επρόκειτο να καλύψει το ποσό για την αγορά της τηλεοπτικής άδειας (52,6 εκατ. ευρώ) μέσω τράπεζας με εγγύηση ένα αγροτεμάχιο – βοσκοτόπι στην Ιθάκη. Ωστόσο, το βοσκοτόπι, έκτασης 5 στρεμμάτων, εμφανιζόταν να ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη, ενώ ένα μέρος εμφανιζόταν να διεκδικεί και ο Δήμος.

Η εταιρεία«Τοξότης» είχε παρουσία 30 ετών στο χώρο των κατασκευών.

Ωστόσο, επί ΣΥΡΙΖΑ έλαβε αναθέσεις για αρκετά μεγάλα έργα, για το λόγο αυτό ο Χρήστος Καλογρίτσας χαρακτηρίστηκε και «κόκκινος εργολάβος».

Ωστόσο, τα έργα δεν προχωρούσαν λόγω οικονομικής δυσπραγίας της εταιρίας και τελικά η «Τοξότης» δήλωσε πτώχευση λόγω προβλημάτων ρευστότητας.

Πρέπει επίσης να θυμηθούμε και την σοβαρή καταγγελία, η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε, του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι Τσίπρας και Παππάς του είχαν ζητήσει να δώσει λεφτά στον Καλογρίτσα για να πληρώσει την πρώτη δόση της άδειας.

Είχε πει ο κ. Μαρινάκης:

«Μια ημέρα πριν καταθέσουμε την δόση μου μετέφερε την επιθυμία του «μεγάλου», όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το ποσό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαύρο χρήμα όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο.

Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμόυ το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι. Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία τύπου επ αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου».

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι η τότε κυβέρνηση «έπαιζε τα ρέστα της» προκειμένου να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας και να αποκτήσει κανάλι.

Πολιτικός σάλος
Εξηγήσεις προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το «Πρώτο Θέμα», που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. «Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια.

»Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το «μαγαζί» έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος.

»Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το «μαγαζί».

» Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις.»

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας να μην κρύβεται, να πάρει αποφάσεις
Στο ίδιο κλίμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος, σε σημερινή του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, σημειώνει ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο Νίκος Παππάς έχει, πλέον, δύο δρόμους. Ή να μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα, ή να αποπεμφθεί από τον τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «μην κρύβεται, να πάρει αποφάσεις».

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι» σημειώνεται.

Κίνημα Αλλαγής: Οι αποκαλύψεις να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη
Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τον Χρήστο Καλογρίτσα και όσα ανέφερε για το «White House», εννοώντας τον Νίκο Παππά και το τότε Μέγαρο Μαξίμου ζητά το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του.

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα: «Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές ;».

«Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει:

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα ¨Πρώτο Θέμα¨, για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από την Δικαιοσύνη. Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές ;

Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS