Σχέδια τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα

Σχέδια τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα

Σύμφωνα με διαρροή υψηλής διαβάθμισης τουρκικού στρατιωτικού εγγράφου, στα μυστικά σχέδια της Άγκυρα περιλαμβάνεται ακόμη και η ...εισβολή στην Ελλάδα!  

Τα σχετικά έγγραφα αποκαλύφθηκαν και δημοσιεύθηκαν από την  έγκυρη σκανδιναβική Ιστοσελίδα NordicMonitor που παρακολουθεί τις διπλωματικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και η σχετική αποκάλυψη έγινε από τον Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Συμφώνως δε προς το ρεπορτάζ τα έγγραφα αυτά συνετάχθησαν για λογαριασμό του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου  και ανεκαλύφθησαν σε φάκελο που είχε κατατεθεί κατά την διάρκεια δίκης που διεξαγόταν στο πλαίσιο της διερεύνησης του πιθανού ρόλου του Γενικού Επιτελείου στην απόπειρα τον 2016 κατά του Ταγίπ Ερντογάν.  Απλώς ο Γενικός Εισαγγελέας που είχε αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεχάσει να βγάλει από τον Φάκελο της δικογραφίας τα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, τα οποία περιελάμβαναν και σχέδια εισβολής σε βάρος της Ελλάδας. Αντιθέτως είχε δώσει εντολή στο Γενικό Επιτελείο να παραδώσει όλα τα emails, ακόμη και τα διαβαθμισμένα τα οποία είχαν προηγηθεί του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν. Τα emails περισυνελέγησαν από τα κομπιούτερ του τουρκικού Γενικού Επιτελείου  και μερικούς μήνες μετά  είχαν συμπεριληφθεί από τρεις  εισαγγελείς  στο  κατηγορητήριο για να αποτελέσουν ενοχοποιητικά,υποτίθεται στοιχεία, στην δίκη στο Ανώτατο Κακουργιοδικείο της Τουρκίας.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης αυτής -που αποτελεί και γκάφα του καθεστώτος Ερντογάν- είναι ότι από τα διαδικτυακά μηνύματα μεταξύ των στρατιωτικών υπηρεσιών δεν προέκυψε τίποτε επιβαρυντικό για συμμετοχή στο πραξικόπημα του θέρους του 2016 και ότι απλώς η όλη υπόθεση ήταν ένα πρόσχημα για να διώξει όσους ήσαν αντίπαλοί του. Αντιθέτως απολύφθηκαν τα εντόνως επιθετικά σχέδια της Τουρκίας εναντίον ενός άλλου κράτους – μέλους του ΝΑΤΟ, το οποίο σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξακολουθεί να τηρεί αιδήμονα σιωπή...

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φάκελος των εγγράφων με το νέο επιθετικό αυτό Δόγμα  είναι με ημερομηνία του 2014 και ως τίτλο φέρει το όνομα Τούρκου Ναυάρχου του 11οι αιώνα (του Τσάκα Μπέη) ο οποίος είχε κατακτήσει ορισμένα από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου αλλά και εδάφη στην ηπειρωτική χώρα κατά τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι τα έγγραφα περιλαμβάνουν σειρά επιθετικών ενεργειών εναντίον της Ελλάδας χωρίς όμως και λεπτομέρειες των σχεδίων αυτών,  καθώς ήταν διαβαθμισμένα και δεν ήταν δυνατόν, πέραν των γενικών οδηγιών για πιθανότητα εισβολής να περιλαμβάνονταν στα emails που κατατέθηκαν στην δίκη.

Μία εκδοχή είναι ότι ανεξαρτήτως των συνεχών βλέψεων της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, τα σχετικά σχέδια εκπονήθηκαν ως Εναλλακτικά Σχέδια Ανάγκης σε σχέση και με τον πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία στην Συρία. Με άλλα λόγια τα σχέδια θα εξασφάλιζαν ότι οι τουρκικές αυτές κινήσεις στην Συρία δεν θα απομείωναν την τουρκική δυνατότητα να αποδυθεί σε επιθετικές επιχειρήσεις σε βάρος γειτονικών της χωρών, όπως η Ελλάδα. Η ουσία όμως είναι, όπως επισημαίνουν ανεξάρτητες τουρκικές πηγές που βρίσκονται στην Ευρώπη ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την πολεμική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα προκειμένου να αποπροσανατολίζει την τουρκική κοινή γνώμη, από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας έρευνες για διαφθοράς του καθεστώτος του Τούρκου Προέδρου, έρευνες που ενοχοποιούν τον ίδιο, την οικογένειά του καθώς και πολιτικούς και επιχειρηματίες που βρίσκονται στο περιβάλλον του. Έτσι, κατά τις ίδιες  τουρκικές πηγές , χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως «σάκο του μποξ», ως αντιπερισπασμό για τα δικά του προβλήματα ηθικής τάξης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ