Φουρτούνες στον ΣΥΡΙΖΑ με τα αστακοκάραβα Κασσελάκη -Θα δώσει απαντήσεις όταν είναι έτοιμος, λέει τώρα η Κουμουνδούρου

Φουρτούνες στον ΣΥΡΙΖΑ με τα αστακοκάραβα Κασσελάκη -Θα δώσει απαντήσεις όταν είναι έτοιμος, λέει τώρα η Κουμουνδούρου

Οσο πλησιάζει η ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες των Ευρωεκλογών το πολιτικό κλίμα πολώνεται με αφορμή τις επαγγελματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίες παραμένουν ασαφείς.

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πίεση που άσκησαν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επιχείρησε να δώσει απαντήσεις για τα «αστακοκάραβα», την ύπαρξη των οποίων αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα.
Ο κ. Κασσελάκης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023».

Την 1η Μαρτίου λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» είπε ότι ζει από μερίσματα χωρίς να κατέχει διοικητική θέση. Ωστόσο, ακόμη και αυτό αντίκειται με τον νόμο του 2016 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, έναν νόμο για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «φτιάχτηκε για τον Μητσοτάκη, αλλά στρίμωξε τον Κασσελάκη». Μάλιστα η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη, εδώ και ημέρες ζητά απαντήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις και το θέμα να επανέρχεται.

Ο διάλογος Λιάγκα - Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα την 1η Μαρτίου 2024, όταν και εκτυλίχθηκε ο εξής διάλογος για τα αστακοκάραβα:

Λιάγκας: Πώς ζεις;
Κασσελάκης: Από τα δεδουλευμένα μου, έχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση, θα κάνω ότι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας,
Λιάγκας: Εντός Ελλάδας;
Κασσελάκης: Ναι εντός Ελλαδας , αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι που κάνω στο πλάι.
Λιάγκας: Είχαμε ακούσει για ναυτιλία, πλοία, ψαράδικα μεγάλα στη Μασαχουσέτη.
Κασσελάκης: Αστακοκάραβα.
Λιάγκας: Αστακοκάραβα;
Κασσελάκης: Ναι, ναι.
Λιάγκας: Εγώ το ζηλεύω, βλέπω ντοκιμαντέρ στους ωκεανούς.
Κασσελάκης: Αυτή είναι η δουλειά.
Λιάγκας: Έχεις πάει και έχεις ψαρέψει ο ίδιος;
Κασσελάκης: Όχι, όχι, είναι επικίνδυνο αυτό.
Λιάγκας: Είναι επικίνδυνο ε;
Κασσελάκης: Ναι, ναι.
Λιάγκας: Έχεις τέτοια καράβια, αστακοκάραβα εσύ τώρα στο όνομά σου;
Κασσελάκης: Δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε ανάλυση τι έχω και τι δεν έχω. Είναι ένας τομέας, αλλά όλη την αλιεία την καταλαβαίνω πολύ καλά, όπως όλη τη ναυτιλία και τη βιομηχανία και τα χρηματοοικονομικά που πέρασα από την Goldman Sachs

Κεχαγιά: Οταν είναι έτοιμος ή όταν αισθάνεται ότι μπορεί να πει 5-10 πράγματα

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά με δηλώσεις της στην ΕΡΤ διευκρίνισε πως ο νόμος θα» γίνει σεβαστός, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς ισχύει τώρα με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρείες στην αλλοδαπή. Ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός». Παράλληλα αναφορικά με τα αστακοκάραβα η κυρία Κεχαγιά είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει απαντήσεις «όταν είναι έτοιμος ή όταν αισθάνεται ότι μπορεί να πει 5-10 πράγματα για να διασαφηνίσει το τοπίο, να έρθουν όλα τα στο φως - και αυτό θα γίνει. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως».

Ισχυρό πρέσινγκ από την κυβέρνηση για τα αστακοκάραβα

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους και επιμένει να ζητάει εξηγήσεις από την Κουμουνδούρου για τα αστακοκάραβα Κασσελάκη. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερωτήσεις στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε: « Δεν είναι ένας influencer του Διαδικτύου αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, και τον νόμο αυτόν μάλιστα τον θέσπισε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν του αρέσει του κ. Κασσελάκη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».
Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε επίσης τον Στέφανο Κασσελάκη για ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον του πρωθυπουργού: «Λέει και πράγματα ανυπόστατα περί off shore. Από το κεφάλι του τα βγάζει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα κι αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία όπου αυτός δεν είναι».

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου -Τώρα ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάχτυλο

Νωρίτερα χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε στη συνένετυξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ για τον κ. Κασσελάκη και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με τα αστακοκάραβα ανέφερε τα εξής: «Ομιλώ και ως παθών. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε αμέσως. Τώρα ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάχτυλο. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει. Ο νόμος ισχύει για όλους. Κανείς δεν έθεσε θέμα φοροδιαφυγής, άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει».

Σπίρτζης για αστακοκάραβα Κασσελάκη: Πρέπει να δώσει απαντήσεις

Τα αστακοκάραβα Κασσελάκη όμως έχουν προκαλέσει φουρτούνες και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε και ο Χρήστος Σπίρτζης λέγοντας ότι «όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο πού και πώς μετέχουν», προσθέτοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «πρέπει να δώσει απαντήσεις» σημειώνοντας πως «δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

«Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια θεσμική αντιμετώπιση του θέματος. Στο Πόθεν Έσχες φαίνονται τα πάντα», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ