ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς λύση για το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίσαμε

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς λύση για το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίσαμε

Η Ευρώπη να αποφασίσει μία «καθαρή λύση» για το ελληνικό χρέος ανεξάρτητα από την συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι πρέπει να στηριχθεί «από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου» η «εθνική προσπάθεια» ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι είναι «μη θετική συνεισφορά» η δήλωση Λαγκάρντ. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος ώστε ο πρωθυπουργός να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν:

- οι δηλώσεις Λαγκάρντ «δεν συνιστούν θετική συνεισφορά στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας έντιμης και κοινά αποδεκτής λύσης».

- αν το ΔΝΤ αναβάλλει την απόφαση για χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος και δεν αποφασίσει την συμμετοχή του δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

- «ανεξάρτητα από τη στάση του ΔΝΤ, η ώρα των αποφάσεων έχει έρθει για την Ευρώπη», καθώς η Ελλάδα «έχει τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα», κάτι που πρέπει «να κατανοήσει ιδιαίτερα η Γερμανική πλευρά».

- οι δανειστές έχουν «ηθική και νομική υποχρέωση» για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
-δεν πρέπει να χαθεί το θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία.

- χρειάζεται από τους πολίτες και να κόμματα «να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια» για το χρέος.

H συνεδρίαση

Αναλυτική και «ελεύθερη» συζήτηση για το δέον γενέσθαι όσον αφορά την διαπραγμάτευση είχε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίαση για 3,5 ώρες. Και αυτή η συζήτηση (είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου) έγινε σε βεβαρυμμένο κλίμα, καθώς είχε προηγηθεί η δήλωση Λαγκάρντ. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση ήταν επί της ουσίας, αναλύθηκαν όλες οι δυνατότητες και οι τόνοι ήταν χαμηλοί.

Πριν από την συνεδρίαση της ΠΓ ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου με υπουργούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση: Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης, Λιάκος.

Στην συνεδρίαση παρά τους προβληματισμούς που εκφράσθηκαν δεν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει «οργανωμένη» εσωκομματική δυσαρέσκεια. Για παράδειγμα από τους «53+» άλλος είπε ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να γίνει στροφή στην διακυβέρνηση» και άλλος ότι πρέπει η κυβέρνηση να δεχθεί «όποια λύση» προκειμένου να κερδίσει αναφορά στην ποσοτική χαλάρωση.

Η ανακοίνωση

Όπως ανακοινώθηκε, η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ «συζήτησε αναλυτικά για την πορεία του κυβερνητικού έργου, τις μεγάλες στρατηγικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις για την αναπτυξιακή στρατηγική, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, τη συνταγματική μεταρρύθμιση, καθώς και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ