Τα emails που «έκαψαν» Ασημακοπούλου, Σταυριανουδάκη και γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ - Οι καρατομήσεις και το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη

Τα emails που «έκαψαν» Ασημακοπούλου, Σταυριανουδάκη και γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ - Οι καρατομήσεις και το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε σχέση με το ζήτημα της φερόμενης αποστολής newsletter σε emails αποδήμων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητά της ενόψει της Ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου.

Η υπόθεση αυτή και ο τρόπος που διέρρευσαν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αποδήμων προκάλεσαν την έρευνα τόσο της Δικαιοσύνης, όσο και της ίδιας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, με την εν ενεργεία ευρωβουλευτή της ΝΔ να αποσύρει την υποψηφιότητά της, ενώ λίγη ώρα μετά ακολούθησαν οι παραιτήσεις τόσο του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη όσο και του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Η απουσία του ονόματος της κας Ασημακοπούλου από τη λίστα της ΝΔ είναι μια επιβεβαίωση της στήλης Big Mouth του Powergame.gr, που έγκαιρα και από νωρίς είχε επισημάνει την σχετική απόφαση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως η ημέρα οριστικών εξελίξεων θα ήταν η σημερινή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, είχε στείλει προ ημερών - σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ - το ξεκάθαρο μήνυμα ότι ερευνά προσωπικά την υπόθεση και είχε αφήσει να διαφανεί ότι είναι πολύ πιθανό να μην είναι υποψήφια. Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου - παράλληλα με την έρευνα που «έτρεχε» η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και το υπουργείο Εσωτερικών - έκανε και εκείνο τη δική του έρευνα.

Όπως λοιπόν προέκυψε από την έρευνα, συνεργάτης του Μιχάλη Σταυριανουδάκη φέρεται να είχε στείλει λίστα στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά όχι τη λίστα που αφορά την πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο. Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για λίστα με emails κάποιων εκλογέων, η οποία είχε διαρρεύσει τον Μάιο του 2023, κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες της υπόθεσης, η έρευνα του Μεγάρου Μαξίμου έφτασε μέχρι και τα πρόσωπα που έκαναν τη διαρροή στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Δηλαδή, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που απέσυρε την υποψηφιότητά της, πήρε τη λίστα από τον γραμματέα των Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του έλαβε τη λίστα από συνεργάτη του παραιτηθέντα τώρα γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αποσύρθηκε από την κούρσα των ευρωεκλογών και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, παραιτήθηκε από τη θέση του αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων.

"Ο Μητσοτάκης ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση"

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και γι' αυτό η μεν Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο που σήμερα είναι γραμματέας Αποδήμων της Ν.Δ.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Μαρινάκης: Πώς διέρρευσαν τα emails των αποδήμων - Καμία σχέση με την ασφάλεια των εκλογών και με την επιστολική ψήφο

Τα παραπάνω σε σχέση με την έρευνα που διενήργησε η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο Real Fm, λέγοντας πως η διαρροή φέρεται να προήλθε μέσω των δύο παραιτηθέντων πλέον προσώπων, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κάποια σχέση ούτε με την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας, ούτε με την θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου, που έγινε αρκετά αργότερα από την φερόμενη περίοδο της διαρροής των εν λόγω στοιχείων:

«Τα στοιχεία δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου(σ.σ. του Νίκου Θεοδωρόπουλου), πριν από την αποστολή του μειλ που έκανε. Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει που το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023. Είναι στοιχεία τα οποία προέκυψαν μετά την εκλογική διαδικασία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην γίνει απόπειρα εργαλειοποίησης. Ένα πράγμα είναι οι εκλογές, ένα πράγμα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τις εκλογές.

Άρα είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι ζήτημα ασφάλειας εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Ιουνίου».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Η ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητάς της - «Παραμένω στρατιώτης της ΝΔ»

Στην ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σημείωσε πως πήρε αυτήν την απόφαση προκειμένου να μην συμμετέχει άθελά της «στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας», σημειώνοντας πως καταθέτει τα στοιχεία στην αρμόδια αρχή, επισημαίνοντας πως πλέον τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές.

Σημείωσε ειδικότερα τα εξής:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας "στρατιώτης" της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.

«Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ