Θεοδωρικάκος για εστίαση: Διπλάσιοι κοινόχρηστοι χώροι - Πεζοδρομήσεις για τραπεζοκαθίσματα

Θεοδωρικάκος για εστίαση: Διπλάσιοι κοινόχρηστοι χώροι - Πεζοδρομήσεις για τραπεζοκαθίσματα

Διπλασιασμό των κοινόχρηστων χώρων στους οποίους μπορούν να τοποθετήσουν οι ιδιοκτήτες καφέ κι εστιατορίων, τραπεζοκαθίσματα αλλά ακόμη και πεζοδρομήσεις δρόμων για συγκεκριμένα χροινικά διαστήματα περιλαμβάνει, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, η ρύθμιση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους.

Ο υπουργός αναμένεται να καταθέσει αύριο στη Βουλή τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα επέκτασης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους  χώρους, καταθέτει με τροπολογία αύριο.

Ο κος Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι στόχος είναι να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις την λειτουργία τους και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Τόνισε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται πεζοδρομηση δρόμων για κάποιες ώρες της ημέρας ή ακόμη και ολόκληρη την ημέρα προκειμένου να δοθεί χώρος στα καταστήματα εστίασης.

Για το πως θα γίνονται οι πεζοδρομήσεις, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία στοιχειώδης τεχνική μελέτη αλλά και η συμφωνία της εκάστοτε αστυνομικής διεύθυνσης.

Παράλληλα με την τροπολογία που καταθέτει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν και υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης ακώλυτης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ειδικότερα, ο κος Θεοδωρικάκος δήλωσε  ότι σε κάθε περίπτωση θα μένουν ανοιχτές οι οδοί διέλευσης των ατόμων με αναπηρία, ενώ θα υπάρχει χώρος για να περάνε οι πεζοί. 

Σημειώνεται πως όπου δεν είναι δυνατή η επέκταση του χώρου θα μπορούν να μειώνονται τα δημοτικά τέλη έως και 50%.

O υπουργός, μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι το υπουργείο βγάζει το πλαίσιο και έχει συνεννοηθεί με την ΚΕΔΕ, αλλά η αρμοδιότητα ανήκει στις δημοτικές αρχές.

Αναφερόμενος στα σενάρια για μειώσεις μισθών στο δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος τα διέψευσε κατηγορηματικά και επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Κατηγορηματικά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων του δημοσίου τομέα. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να καλέσω την Αξιωματική Αντιπολίτευση να κάνει πολιτική με βάση την αλήθεια και την πραγματικότητα και όχι παραγόμενα ψεύδη.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα διαπίστωσαν και σε αυτήν την κρίση ότι η κυβέρνηση είχε σχέδιο, συνεργάσθηκε πολύ καλά μαζί τους. Προχωρήσαμε την ψηφιοποίηση του κράτους, την τηλεργασία, φτιάξαμε εναλλακτικά ωράρια, διευκολύναμε τους εργαζόμενους γονείς. Γνωρίζουν ότι από κοινού εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρει το δημόσιο καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και αισθάνονται σιγουριά ότι δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης των μισθών τους»

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των καθαριστριών στα σχολεία ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη προσοχή το θέμα της καθαριότητα στα σχολεία». Υπενθύμισε ότι πρόσφατα συναντήθηκε με τα σωματεία εργαζομένων στην καθαριότητα, αν και η αρμοδιότητα πληρωμής τους ανήκει στο υπουργείο Παιδείας και ανήγγειλε σύσκεψη τις προσεχείς ημέρες μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα των καθαριστριών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS