Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ - Μίλησαν για τη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ - Μίλησαν για τη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο τηλέφωνο με την Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα της Λιβύης. Το τηλεφώνημα έγινε την ώρα που ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται στην Αθήνα, σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού που στέλνει πολλαπλά μηνύματα τόσο στην Άγκυρα όσο και στο Βερολίνο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά την αποστολή σχετικής επιστολής από τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι «κακώς δεν προσκληθήκαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha το βράδυ της Πέμπτης.

«Η Ελλάδα είναι περιφερειακή δύναμη σταθερότητας. Έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Μαζί με την Ιταλία είμαστε οι γειτονικές χώρες της Λιβύης και θα έπρεπε να είμαστε στο Βερολίνο για να συζητήσουμε για το μέλλον μίας χώρας, η σταθερότητα της οποίας ενδιαφέρει την Ευρώπη, ενδιαφέρει και ιδιαίτερα την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη του Βερολίνου για την τύχη της Λιβύης από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα. Η επίσκεψη του Χαφτάρ στην Αθήνα θεωρείται διπλωματική ρελάνς μετά τον αποκλεισμό της χώρας μας από τη Διάσκεψη.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσως της συνέντευξής του στον Alpha διεμήνυσε ότι θα ασκήσει βέτο τόσο σε επίπεδο ΥΠΕΞ όσο και στη Σύνοδο Κορυφής αν οι όποιες αποφάσεις δεν απορρίπτουν κατηγορηματικά το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS