Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, η Καγκελάριος της Γερμανίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το Anadolu, μίλησαν για περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε εκ νέου την άποψη περί επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση την ισότητα και τον διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιολογήθηκαν επίσης τα βήματα για την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-Γερμανίας.

 

Συνεχίζεται η διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας

Η διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα τελευταία 24ωρα, τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ συνομιλιών με ξένους ηγέτες και διπλωμάτες, τονίζοντας την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, με το «Oruc Reis» να συνεχίζει να κινείται μεταξύ της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Η Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο

Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται για άλλη μια φορά η Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνει πως θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή. Μακρόν και Μητσοτάκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να τον ενημερώνει για την κατάσταση και τον Μακρόν να δείχνει την έμπρακτη στήριξή του και πάλι, ενισχύοντας, όπως προανήγγειλε, τον στόλο της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μπαράζ επαφών Δένδια με ξένους αξιωματούχους για την τουρκική προκλητικότητα

Ο Νίκος Δένδιας κλιμακώνει τις επαφές του με αντικείμενο την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και θα έχει συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, το βράδυ της Πέμπτης. Επιστρέφοντας από το Ισραήλ, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχιου και τον ομόλογό του, Ασκενάζι, και πριν μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο ΣΕΥ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει σήμερα το απόγευμα το μπαράζ επαφών με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Ειδικότερα, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν στις 21:30.

Λίγο νωρίτερα, θα συνομιλήσει με τον ΥΕ/ΑΕ Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο, στις 27-28 Αυγούστου. Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20:00 με τον ομόλογό του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν. Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κρις βαν Χόλεν και Μπομπ Μενέντεζ στις 19:15 και 20:30, αντίστοιχα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS