Τουρκικές πηγές χρηματοδοτούν ΜΚΟ;  -Η κυβέρνηση απαγόρευσε την λειτουργία 22 Οργανώσεων

Τουρκικές πηγές χρηματοδοτούν ΜΚΟ; -Η κυβέρνηση απαγόρευσε την λειτουργία 22 Οργανώσεων

Σημαντικό σημείο  για την κυβέρνηση είναι ο έλεγχος των δραστηριοποιούμενων στην χώρα μας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ο ρόλος τους στο μεταναστευτικό. ΚΙ αυτό διότι έχει διαπιστωθεί μία περίεργη όσο και εντυπωσιακή αύξηση των Οργανώσεων αυτών με «ειδίκευση» στους πρόσφυγες και μετανάστες...Την σχετική έρευνα για τον ρόλο των ΜΚΟ έχει αναλάβει η ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφανειας).

Ηδη η κυβέρνηση έχει ζητήσει να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους τουλάχιστον 22 Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί από τις 40 συνολικώς που συνεστήθησαν για να ...απασχοληθούν με τις ροές μεταναστών προς την χώρα μας. Οι λόγοι είναι τυπικοί, αρχικώς, καθώς οι συγκεκριμένες 22 ΜΚΟ δεν μπόρεσαν ανταποκριθούν στην υποχρεωτική εγγραφή τους στα σχετικά ελληνικά Μητρώα μέχρι τηνημερομηνία της 14ης Ιουνίου που είχε τεθεί. Ήταν μία υποχρέωση την οποία επέβαλε η Ελληνική Πολιτεία με προσφάτως ψηφισθέντα Νόμο καθώς οι ελληνικές αρχές ήθελαν να ελέγξουν το κύματων παρανόμων μεταναστών –που είναι πολυπληθέστεροι των νομίμων- και προέρχονται κυρίως από την Τουρκία, εξ αιτίας μάλιστα των οποίων έχουν σημειωθεί και πολλά περιστατικά ανεξέλεγκτης βίας και συχνών εγκληματικών ενεργειών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν πλέον εξονυχιστικά τους πόρους χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που δρουν στην χώρα μας, γενικώς, αλλά και το ποινικό μητρώο των υπαλλήλων που έχουν οι ΜΚΟ

 Δεδομένου ότι η πύλη εξόδου των παρανόμων μεταναστών προς την χώρα μας είναι η Τουρκία, έχει σημασία η ανεύρεση της πηγής προέλευσης των χρημάτων που παίρνουν οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό. Κυρίως δε αν η χρηματοδότηση κάποιων ΜΚΟ προέρχεται από τουρκικές πηγές. Προφανώς δε γίνονται λογικοί συνειρμοί όταν «συλλαμβάνονται» από το Λιμενικό Σώμα  ακταιωροί της Τουρκικής Ακτοφυλακής να συνοδεύουν λέμβους με παράνομους μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ουτε τυχαίο είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι διοχετεύουν στην χώρα μας μετανάστες από το Αφγανιστάν –που είναι και οι πλέον βίαιοι- αλλά και από το Ιράν από το οποίο δεν μπορούν οι από εκεί προερχόμενοι να ισχυρισθούν ότι είναι πολιτικοί πρόσφυγες.

Σημειωτέον ότι αιτήσεις να εγγραφούν –μέσα στα εγκεκριμένα χρονικά πλαίσια- είχαν υποβάλει πάνω από 280 Οργανώσεις. Επετράπη μόνο σε καμμιά 70αριά.

Πέραν της μη συμμόρφωσης των συγκεκριμένων ΜΚΟ στην εγγραφή τους   που επέβαλε η ελληνική Νομοθεσία, για καλύτερη παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους, οι ελληνικές Αρχές καταλογίζουν στις Οργανώσεις αυτές ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις εξεγέρσεων και ταραχών που έχουν παρατηρηθεί στα διάφορα Κέντρα Φιλοξενίας, πίσω από την παρακίνηση των ταραχών αυτών βρίσκονται οι ΜΚΟ!!

Προφανώςδεν είναι τυχαίο, σε σχέση με την κατάσταση αυτή ότι, ο αρμόδιοςαναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκοςέχει επισημάνει με δηλώσεις του ότι υπάρχει ένα δίκτυο τελείως αναξιόπιστων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που σε συνεργασία με γιατρούς, δικηγόρους και άλλους εκμεταλλεύονται τους μετανάστες για να βγάζουν λεφτά. Καιόλοτοκύκλωμααυτόευνοείτηνπαράνομημετανάστευση.

Το ζήτημα έχει βεβαίως εξελιχθεί σε ευρωπαϊκό και όλχι μόνο επειδή υποτίθεται ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ. Διότι ενώ η Τουρκία μεθοδικά χρησιμοποιεί τους παράνομους μετανάστες για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενδεχομένως χρηματοδοτώντας και ΜΚΟ- η Ιταλική Υπηρεσία Πληροφοριών διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 20.000 παράνομοι μετανάστες είναι έτοιμοι  να διοχετευθούν στην Ευρώπη από την Λιβύη. Σύμφωνα μετην ιταλική εφημeρίδα «Ιλ Τζορνάλε»  στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους οι αφίξεις των παρανόμων μεταναστών στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά200% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS