Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναβιώσει τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναβιώσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των διερευνητικών συνομιλιών και είναι προετοιμασμένη να ξεκινήσει έναν νέο δίαυλο διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο δεν αποκλείει η Τουρκία 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως δεν αποκλείει κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου. Εκείνο μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί, πως από την Τουρκία, θα εξέταζαν το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη για το καθεστώς αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, όπως λένε, μαζί με άλλες διαφορές. Ωστόσο, η χώρα μας έχει καταστήσει σαφές πως το μόνο ζήτημα που θα εξέταζε στο Διεθνές Δικαστήριο αφορά την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

«Θα θέλαμε να εξετάσουμε το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με τις άλλες διαφορές στο Αιγαίο, με σκοπό την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Με τον τρόπο αυτό δεν αποκλείουμε κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης να συμφωνηθεί αμοιβαία και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου» ισχυρίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2019 YSTEROGRAFO NEWS