"Τρέχει" για συμφωνία η κυβέρνηση-Απαισιόδοξα μηνύματα από Εurogroup

tsakalwtos eurogroup

"Τρέχει και δεν φτάνει" η κυβέρνηση για να συμφωνήσει άμεσα με τους δανειστές γιατί ο κίνδυνος η χώρα να ξεμείνει από χρήματα είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Οι εξελίξεις και η προσοχή μεταφέρεται στις Βρυξέλλες και στο σημερινό Eurogroup. Bέβαια όσο κι αν η κυβέρνηση βιάζεται να πετύχει συμφωνία με τους Θεσμούς, η διαφωνία μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ παραμένουν. Το μεν πρώτο θεωτεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι πορεί κανονικά να επέλθει συμφωνία, ενω από τη μεριά του ΔΝΤ θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται να επιβληθούν επιπλέον μέτρα.

Τα μηνύματα τα οποία έρχονται από κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν είναι θετικά από το σημερινό Eurogroup με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών B. Σόιμπλε  να θεωρεί ότι πρώτα θα κλείσει η αξιολόγηση και μετά θα συζητηθεί το χρέος, προϊδεάζoντας για νέο αδιέξοδο και περαιτέρω καθυστερήσεις.

Από τη πλευρά του ΔΝΤ ο Πόουλ Τόμσεν απαιτεί από τους Ευρωπαίους αν δεν θέλουν να επιβάλλουν νέα μέτρα, να ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος ώστε να μη χρειάζονται τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που έχουν συμφωνήσει –και που το Ταμείο τα θεωρεί ανέφικτα.

Η Κομισιόν για να μην προκληθεί διάσταση απόψεων για την Ελλάδα, ώστε να χρηματοδοτείται με το σταγονόμετρο και να αποπληρώνει τις δόσεις της –κάτι που θα σημαίνει όμως και νέα παράταση της οικονομικής ασφυξίας στο εσωτερικό της χώρας.

Οι θέσεις της ελληνικής πλευράς

Η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της για τον «κόφτη» δαπανών, τον οποίο μηχανισμό οι ευρωπαίοι θεωρούν ότι κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, διαμηνύοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ψήφιση μέτρων».

Ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες, κυβερνητικός αξιωματούχος διεμήνυε πως "δεν θα υπάρχει κανένας κωδικός που να συγκεκριμενοποιούμε", με αποτέλεσμα να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πως ακριβώς θα βρεθεί σημερα στο Eurogroup η χρυσή τομή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ